DERBY DE GALĂ PE ”EMIRATES”

DERBY DE GALĂ PE ”EMIRATES”

Egalul scos de Middlesbrough în ultimele secunde ale confruntării de ieri de pe ”Etihad” cu Manchester City, precum și succesul categoric obținut de Chelsea în fața lui Everton au făcut ca situația la zi în Premier League să se schimbe față de startul etapei. Chelsea e acum lider, dar Arsenal și Liverpool o pot întrece dacă-și câștigă meciurile de azi. Va fi așadar un derby de gală pe ”Emirates” între Arsenal și Tottenham, căci dincolo de rivalitatea existentă acum e în joc și locul 1 din clasament pentru ”tunari”, iar pentru Tottenham posibilitatea de a reintra în lupta pentru titlu. Un alt meci foarte tare se joacă la Sevilla, unde FC Barcelona, cu problemele sale de lot, nu va avea deloc o sarcină ușoară în fața grupării andaluze care a câștigat tot până acum pe ”Sanchez Pizjuan”. Tot în Primera, dar ceva mai devreme, Real Madrid încearcă să profite de eșecul lui Atletico de ieri și să se distanțeze în clasament, în așteptarea unui eventual pas greșit la Barcelonei. Programul zilei e completat de meciuri din Serie A, cu Juve deplasându-se pe terenul lui Chievo, dar și de două confruntări clasice în Portugalia și Grecia, FC Porto-Benfica și Olympiakos-Panathinaikos, plus disputele din Liga 1 unde Viitorul vine pe terenul Stelei în încercarea de a-i pune, în sfârșit, probleme. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – VIITORUL, duminică, 06.11, ora 20:30 (ROMÂNIA LIGA 1)

Va reuşi Viitorul să pună piedică Stelei?

Va învinge din nou Steaua ori va reuși Viitorul să pună, în sfârșit, o piedică? Aceasta poate fi întrebarea-cheie legată de meciul de pe ”Național Arena”, una justificată:  contra trupei lui Gică Hagi, ”roș-albaștrii” au câștigat mereu în ultimele 9 confruntări din campionat, plus un alt succes în Cupă. Din totalul de 11 dueluri directe în Liga 1, bucureștenii s-au impus în 10, inclusiv în tur, scor 3-1, unica sincopă fiind un 2-5 acasă în mai 2013, rezultat care a contribuit substanțial la salvarea constănțenilor de la retrogradare.

La noua dispută, Steaua se prezintă din postura de lider, cu 30 de puncte, 3 peste CSU Craiova înaintea etapei a 15-a. Contează pe cea mai bună apărare, plus un atac rezonabil, golaveraj 20-10. Nu a mai pierdut de două runde (un egal, un succes) și nu a suferit decât un eșec de 5 partide încoace, 0-1 acasă cu Gaz Metan în precedenta vizită primită. De altfel, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a încasat ambele înfrângeri stagionale pe teren propriu, completate de două remize și 3 triumfuri. Același meci cu Gazul este singurul din cele 14 în care nu a marcat, în alte 6 neluând gol.

Și Viitorul se afla, înaintea etapei, pe podium, pe a 3-a treaptă, cu 23 de puncte, fără a avea un golaveraj ieșit din comun, 18-14: între timp, a fost depășită de Gaz Metan după 2-1 cu Iași. În anterioarele două dispute s-a impus cu același 2-1, numai acasă, victorii precedate de un 0-1 la Timișoara, unicul eșec din ultimele 8 partide, 6 dintre ele câștigate, numai la limită. Remarcabil, nu mai puțin de 10 meciuri ale elevilor lui Hagi s-au terminat la doar un gol diferență, de o parte ori de alta, cu patru de 1-0 și șase de 2-1. Traseul lor de pe teren străin este unul echilibrat, cu 3 succese, un nul și 3 înfrângeri.

Florin Tănase, Ovidiu Popescu și Lucian Filip sunt jucătorii de care Steaua nu poate beneficia, ambii fiind accidentați. La rândul lor, oaspeții nu pot miza pe Benzar, suspendat. Hagi a declarat: ” Nu ne sperie nimic! În ultimele cinci meciuri cu Steaua am pierdut jucând mult mai bine decât adversarii. Suntem singurii care au reușit să-i domine, dar ei au știut să speculeze unele momente. Suntem o echipă mică, în formare, dar chiar și așa i-am dominat și am jucat fotbal. Ne dorim să câștigăm”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – VIITORUL

 

ARSENAL – TOTTENHAM, ora 14:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Derby de gală pe ”Emirates”

Meci de gală pe ”Emirates”, unde Arsenal o așteaptă pe Tottenham într-unul din derby-urile Londrei. Ambele rivale sunt protagoniste și în actuala Premier League. Înaintea etapei a 11-a, ”tunarii” ocupau locul secund, cu 23 de puncte, câte avea și liderul Manchester City, în vreme ce Spurs se afla pe a 5-a poziție, cu 20 de puncte, iar după rezultatele de sâmbătă, în special după egalul dintre City și Middlesbrough, Arsenal are ocazia să urce pe prima poziție în eventualitatea unei victorii.

Cu al doilea cel mai bun atac, stând bine și în defensivă, golaveraj 23-10, Arsenal nu a pierdut decât o dată, exact în runda inaugurală, 3-4 cu Liverpool chiar acasă. De atunci a bifat două remize albe și 7 victorii, ultima fiind un 4-1 la Sunderland. În afara disputei cu ”cormoranii”, pe ”Emirates” a mai ratat două puncte în precedenta vizită primită, 0-0 cu Middlesbrough. Și mai în spate, același eșec din 14 august este singurul din ultimele 20 de partide din Premier League, plus 12 succese și 7 egaluri. De remarcat, Alexis Sanchez a fost implicat în 9 goluri din ultimele 8 meciuri, cu 6 reușite și 3 pase decisive, în vreme ce Giroud a înscris de 6 ori în anterioarele 6 jocuri.

Tottenham a rămas singura formație neînvinsă, cu 5 triumfuri și 5 egaluri: nu a mai legat 10 meciuri consecutive imbatabile în startul campionatului din 1990-1991. Tot Spurs deține de departe cea mai bună defensivă, cu numai 5 goluri încasate, însă atacul i-a rămas dator, cu 14 reușite. Totuși, doar cu remize a încheiat ultimele 3 runde, ultima fiind un 1-1 acasă cu campioana Leicester. Anterior, legase 4 victorii. De pe teren străin, jucătorii pregătiți de argentinianul Mauricio Pochettino s-a întors cu 3 remize, anterioarele două la rând, și două succese. Ultimul lor eșec ”afară” l-au suferit în finalul stagiunii anterioare, 1-5 la Newcastle.

”Tunarii” îi au cu probleme medicale pe Walcott, Cazorla, Monreal, Bellerin, Gibbs, Akpom, Welbeck, Lucas Perez și Mertesacker, ultimii trei fiind scoși total din calcule. În plus, G. Xhaka revine după o suspendare. Adversarii nu se pot baza sigur pe M. Sissoko, suspendat, și nici pe accidentații Lamela și Alderweireld, incert fiind M. Dembele. Marea noutate o reprezintă recuperarea lui Harry Kane după 6 săptămâni de indisponibilitate.

De 4 dueluri directe nu a mai învins-o Arsenal pe Tottenham, cu 3 egaluri (două sezonul trecut, 1-1 și 2-2) și un eșec, 1-2 ”afară” în februarie 2015. Ultimul succes al ”tunarilor” a fost un 1-0 în deplasare în februarie 2014: acasă nu s-au mai impus din septembrie 2013, tot 1-0. Pe teren propriu nu au mai cedat din noiembrie 2010, scor 2-3, de atunci înregistrând 3 victorii urmate de două remize. Notabil, o singură dată cele două echipe s-au mai înfruntat la prânz, în noiembrie 2004, când Arsenal s-a impus în fief-ul lui Spurs cu 5-4. În 23 de cazuri all-time, echipa care a deschis scorul nu a câștigat (15, egaluri, 8 eșecuri). Nu e de omis nici faptul că Arsenal a marcat măcar o dată în 42 din precedentele 43 de meciuri cu Tottenham, în toate competițiile, inclusiv în anterioarele 14 confruntări din campionat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – TOTTENHAM

 

CHIEVO – JUVENTUS, ora 16:00 (ITALIA, SERIE A)

Chievo speră să profite de problemele de lot de la Juve

Intrată într-o perioadă nefericită de aproape două luni, Chievo speră să se reanime pe seama unui Juventus confruntat cu probleme de sănătate ale fundașilor. Înaintea etapei a 12-a, formația din Verona ajunsese pe locul 11, cu 15 puncte, pe când ”Bătrâna Doamnă” este lider, cu 27 de puncte.

Mai bine în apărare decât în atac, golaveraj 11-12 (9 dintre reușite au fost în repriza secundă), Chievo nu a mai învins din 21 septembrie, 2-1 acasă cu Sassuolo. Din acel moment a înregistrat două egaluri și 4 eșecuri, cu doar două goluri date. Un 1-3 cu Milan din acest interval a devenit unica înfrângere de pe teren propriu, completată de două remize și două succese, în ultima vizită primită făcând 1-1 cu Bologna.

Singura echipă fără egal, Juventus contează pe cea mai bună defensivă, întrecută de 8 ori, dar și pe al doilea atac, cu 23 de reușite. A legat două victorii, precedenta fiind un 2-1 acasă cu Napoli, după 0-1 pe terenul Milanului, unicul insucces de 7 jocuri încoace și al doilea stagional, dar și singura partidă din actuala Serie A în care nu a înscris. Ambele eșecuri le-a încasat ”afară”, contra echipelor milaneze, plus 3 triumfuri, toate la zero.

Veronezii pot miza pe întregul efectiv, doar Cesar și Meggiorini fiind incerți. Dacă ultimul va lipsi finalmente, antrenorul Maran ar începe în atac cu duetul Inglese – Floro Flores, susținut din spate de Birsa. Oaspeții au probleme serioase în apărare, de unde lipsesc doi oameni importanți, Chiellini și Bonucci, ambii accidentați. Titulari într-un trio lângă Barzagli ar deveni Benatia și Rugani, asta dacă Allegri nu va alege să-și organizeze o defensivă cu 4 oameni. Altă absență notabilă e cea a golgheterului Dybala, cu probleme medicale ca și Pjaca.

Cu 4-0 s-a impus Juventus în vizita făcută sezonul trecut pe ”Bentegodi”, după ce la Torino terminase 1-1. Oricum, elevii lui Massimiliano Allegri sunt imbatabili de 12 dueluri directe, 7 câștigate, serie începută de la un 0-1 la Verona în ianuarie 2010.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHIEVO – JUVENTUS

 

FC SEVILLA – FC BARCELONA, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Meci greu pentru Barcelona, Sevilla e în formă

Meciul etapei a 11-a din elita spaniolă are loc pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”, acolo unde își măsoară forțele FC Sevilla și FC Barcelona. Înaintea rundei, prima ocupa locul 4, cu 21 de puncte, cealaltă se afla pe poziția secundă, cu doar un punct în plus. Este o confruntare între o echipă în formă deosebită și alta care încearcă să reziste fără Andres Iniesta: acesta e accidentat, iar fără el pe gazon catalanii au suferit toate cele 3 eșecuri din întregul sezon, două în Primera și recentul 1-3 cu City la Manchester, în Ligă.

Sevilla nu excelează nici în atac, nici în apărare, golaveraj 18-13. Totuși, doar într-un 0-0 la Villarreal nu a înscris, în alte 5 meciuri dând numai câte un gol. 3 victorii, apoi un egal, 1-1 la Gijon runda trecută, a realizat după unica înfrângere din campionat, 1-3 la Bilbao. Acasă nu a ratat nimic, cu 5 succese în tot atâtea dispute, 4 dintre ele la limită, inclusiv recentul 1-0 cu Atletico, în singurul insucces aplicat madrilenilor în actuala Primera. Ultima oară a cedat pe propria arenă în finalul ediției trecute, 1-4 cu Granada.

Având cea mai prolifică ofensivă, cu gol dat în toate etapele, dar datoare în apărare, golaveraj 30-12, FC Barcelona a înșirat 3 victorii, două fără gol primit, după precedenta înfrângere, 3-4 cu Celta la Vigo. Acesta este, totodată, singurul eșec de 7 confruntări încoace și tot unicul suferit pe teren străin. În rest, din deplasare a mai revenit cu 4 victorii, anterioara la Valencia, scor 3-2. În alte două jocuri ”afară” a avut câte 5 reușite.

Suspendat, Mercado absentează sigur de la gazde. Antrenorul Jorge Sampaoli nu poate conta nici pe Pareja, Krohn-Dehli, Tremoulinas, Carlos Fernandez, toți accidentați. Incert e Nasri: dacă nu va fi refăcut, în locul francezului va intra Ganso. De partea cealaltă, în afara lui Iniesta, Luis Enrique abordează înfruntarea și fără Pique, Jordi Alba, Mathieu, Aleix Vidal, fiecare cu probleme medicale. Pentru un loc între titulari se luptă Andre Gomes cu Denis Suarez și Arda Turran. În completare, au fost aduși 4 puști de la echipa secundă.

Cele două formații s-au înfruntat în deschiderea sezonului, în Supercupa Spaniei. FC Barcelona a câștigat de două ori, cu 3-0 și 2-0. Tot catalanii se impuseseră, în ediția trecută, și în finala Cupei, 2-0 după prelungiri. În campionat însă, fiecare echipă a triumfat acasă la același scor, 2-1: pentru FC Sevilla este unicul succes din ultimele 17 dueluri directe, în toate competițiile. Precedentul triumf ”blaugrana” pe ”Sanchez Pizjuan” a fost un 4-1 în februarie 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – FC BARCELONA

 

FC PORTO – BENFICA, ora 20:00 (PORTUGALIA, PRIMEIRA LIGA)

Locul 2 vs locul 1 în ”Clasicul” Portugaliei

Clasicul Portugaliei dintre FC Porto și Benfica este, în același timp, o dispută între primele două clasate. De recuperat au gazdele, aflate înaintea etapei a 10-a pe poziția secundă, cu 20 de puncte. Marii rivali conduc plutonul cu 25 de puncte în cont. Ambele formații beneficiază de cele mai bune apărări, golaveraj 18-4, respectiv 22-4, oaspeții având și cel mai eficient atac.

Un singur eșec a suferit FC Porto în acest campionat, 1-2 ”afară” cu Sporting. De atunci a legat 6 partide imbatabile, cu două remize albe, ultima în etapa trecută, la Setubal, și 4 victorii. În acest interval nu a primit decât un gol, acum 4 jocuri, marcând 13. ”Dragonii” nu au ratat niciun punct în cele 4 partide de acasă, cu 10 goluri date (câte 3 în precedentele 3 vizite primite) și numai unul încasat. Anteriorul eșec de pe ”Dragao” datează din aprilie, 1-3 tot cu Sporting.

Benfica a rămas singura trupă din actuala Primeira care încă nu a pierdut. Mai mult, până acum i-au scăpat doar două puncte în urma unei remize, 1-1 acasă cu Setubal, în a doua rundă. ”Vulturii” au înscris în fiecare confruntare, iar de 4 dispute încoace defensiva nu le-a fost întrecută deloc. Din totalul de 5 triumfuri de pe teren străin, 4 le-au realizat cu câte două goluri date. Elevii lui Rui Vitoria nu s-au mai înclinat în campionat de 21 de partide, de la 1-2 acasă chiar cu FC Porto, în februarie 2016. Tot în fața ”alb-albaștrilor” au cedat ultima oară și ”afară”, 0-1 în septembrie 2015, eșec urmat de o remiză albă și 19 victorii, precedentele 16 consecutive.

Așadar, FC Porto a învins în ambele dueluri directe din ediția trecută. În urmă cu două sezoane s-a consemnat și ultimul triumf al Benficăi, 2-0 în decembrie 2014, chiar la Porto: disputa de la Lisabona se terminase 0-0.

Antrenorul gazdelor, Nuno Espirito Santo, are la dispoziție întregul efectiv. În tabăra adversă există doi absenți siguri, Jonas și Grimaldo, dar a fost recuperat Salvio. Pe de altă parte, ”roș-albii” contează pe talismanul Ederson: ei au câștigat mereu în cele 14 partide de campionat în care acesta a fost titular între buturi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – BENFICA

 

OLYMPIAKOS – PANATHINAIKOS, ora 19:30 (GRECIA, SUPER LEAGUE)

Duel la vârf în Grecia

Unul din marile dueluri ale Greciei le găsește pe cele două protagoniste la vârf. Campioana Olympiakos conduce plutonul și în acest sezon, cu 18 puncte adunate în 7 etape. Înaintea noii runde, Panathinaikos ocupa poziția secundă, cu 14 puncte. Cele două formații beneficiază de cele mai bune apărări, golaveraj 16-4, respectiv 12-4, gazdele fiind primele și la reușite.

Antrenată de portughezul Paulo Bento, Olympiakos a pierdut 3 puncte în actuala stagiune în urma eșecului de la Larisa, 0-1 în septembrie. În rest, a realizat numai victorii, ultimele 4 consecutive cu 8 goluri date și numai unul luat. Pe teren propriu s-a impus în cele 3 meciuri la scoruri în descreștere, 6-1 cu Veria, 3-0 cu AEK Atena și 2-1 cu PAOK Salonic. Ultimul eșec pe teren propriu în campionat l-a suferit în decembrie 2014, 1-2 cu PAOK, după care au venit un nul și 18 victorii consecutive. Același eșec e unicul din ultimele 38 de vizite primite.

Un egal, apoi un succes a înregistrat Panathinaikos după unica înfrângere stagională, 1-2 acasă cu Xanthi-ul antrenat de Răzvan Lucescu. Pe teren străin s-a putut impune doar o dată, în prima deplasare, 3-0 la Levadiakos, după care a bifat două remize, anterioara la Veria, 1-1. Mai rău, acea victorie din 10 septembrie este unica obținută de elevii italianului Andrea Stramaccioni în ultimele 9 vizite efectuate, inclusiv cu stagiunea trecută, completată de 5 egaluri și 3 înfrângeri.

Olympiakos a fost superioară în ediția anterioară, cu 3-0 la Atena și 3-1 acasă. Panathinaikos s-a impus ultima dată în februarie 2015, 2-1 pe teren propriu, iar la Pireu – în martie 2014, scor 3-0 în unicul triumf din precedentele 10 apariții pe ”Karaiskakis”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIAKOS – PANATHINAIKOS

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă