SURPRIZA LEIPZIG VISEAZĂ LA LOCUL 1. FIE ȘI PENTRU O NOAPTE

SURPRIZA LEIPZIG VISEAZĂ LA LOCUL 1. FIE ȘI PENTRU O NOAPTE

Pentru Bundesliga nu e neapărat o premieră ca o nou promovată să se prezinte foarte bine în prima parte a sezonului, ba chiar să cocheteze cu locurile fruntașe. Nu e chiar atât de departe exemplul Hoffenheim, care câștiga turul deși abia intrase în elita fotbalului german, ba nici măcar stadion nu avea. Se întâmpla în 2008-2009, iar RB Leipzig încearcă să le copieze mișcările, legătura fiind creată de Ralf Rangnick, antrenorul de atunci al lui Hoffenheim, azi director sportiv la Leipzig. Nimic nu e așadar întâmplător, proiectul celor de la RB fiind de-a dreptul spectaculos, inclusiv din punct de vedere financiar. În această seară, RB Leipzig are ocazia de a trece pe primul loc în Bundesliga, fie și pentru o singură noapte, dacă învinge la Leverkusen un Bayer cu ceva probleme în acest sezon, urmând să aștepte apoi cu interes ”clasicul” de mâine dintre Borussia Dortmund și Bayern pentru a vedea dacă nu cumva rămâne lider. Revin campionatele după pauza dedicată echipelor naționale, programul zilei incluzând și o confruntare interesantă din Franța, acolo unde Monaco încearcă la Lorient să reia șirul victoriilor în deplasare, dar și una din Spania, Betis-Las Palmas, unde vom consemna debutul lui Victor Sanchez pe banca andaluzilor. Detalii și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LORIENT – MONACO, vineri, 18.11, ora 20:00 (FRANȚA, LIGUE 1)

Monaco vrea să reia șirul victoriilor ”afară”

La Lorient, AS Monaco nu-și permite să rateze nimic pentru a ține aproape de Nice. După 12 etape, formația din Monte Carlo ocupă poziția secundă cu 26 de puncte, 3 sub lider. Gazdele se găsesc la celălalt pol, pe locul 20, ultimul, cu numai 7 puncte adunate.

Modestă și în atac, și în apărare, golaveraj 9-20, Lorient a suferit cele mai multe eșecuri, 9, dar are și cele mai puține victorii, numai două. Pe ultima, 1-0 cu Lyon, a obținut-o pe 24 septembrie, de atunci înregistrând un egal și 4 înfrângeri, toate la limită. Doar o dată în precedentele 6 jocuri nu a marcat. Ambele triumfuri le-a realizat acasă, completate de 3 insuccese și o remiză în anterioara vizită primită, 2-2 cu Montpellier.

Monaco deține, de departe, cea mai prolifică linie ofensivă, cu 36 de reușite (într-o singură etapă nu a marcat), însă este deficitară în defensivă, întrecută de 15 ori. Este neînvinsă de 3 partide, cu două victorii la scoruri mari (6-0, 6-2) și un nul. Anterior, pierduse la Toulouse, 1-3, în unicul eșec din ultimele  6 meciuri. De două dispute nu s-a mai impus ”afară”, unde a încasat ambele înfrângeri stagionale, pe lângă o remiză și 3 victorii.

Lorient are de ce să-și facă griji în privința lotului: Jeannot și Mesloub sunt suspendați, iar Selemani, Moukandjo, Cabot, Paye au probleme medicale. În situația ultimilor se află, la monegasci, Moutinho, A. Toure, Dirar.

Sezonul trecut, fiecare echipă a triumfat pe terenul celeilalte, Lorient cu 3-2, Monaco cu 2-0. La fel se întâmplase și acum două ediții. De altfel, Lorient nu a mai câștigat acasă de 3 dueluri directe, cu un egal și două eșecuri: ultimul succes a fost un 2-1 în septembrie 2010.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LORIENT – MONACO

 

BAYER LEVERKUSEN – RB LEIPZIG, ora 21:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Surpriza Leipzig visează la locul 1, fie și pentru o noapte

Într-o confruntare în premieră, Leverkusen trebuie să-i reziste unei noi promovate din Leipzig cu tot mai mult curaj. După 10 etape, Bayer nu se află decât pe locul 8, cu 16 puncte, pe când RB ocupă o surprinzătoare poziție secundă, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și liderul Bayern. Astfel, un singur punct luat pe ”BayArena” ar propulsa-o, măcar temporar, la șefie.

Suferindă în special în apărare, golaveraj 16-15, Leverkusen vine după două victorii consecutive, ambele cu gol dat și luat, după ce anterior legase două eșecuri. Doar o dată în precedentele 6 runde nu a marcat. Pe teren propriu a avut un parcurs inconstant, punctat de o remiză, un insucces și 3 triumfuri, două dintre cele trei vizite primite terminându-le fără să înscrie.

Neînvinsă, precum doar Bayern și Hoffenheim, și cu un golaveraj excelent, 20-7, Leipzig nu a iertat pe nimeni în precedentele 5 partide, perioadă în care a marcat 11 goluri și a primit numai 3. De altfel, echipa antrenată de austriacul Ralph Hasenhuttl a înscris în fiecare etapă. Două din totalul de 3 egaluri le-a bifat în deplasare, de unde a mai revenit cu 3 triumfuri, toate la zero. Ultimul eșec l-a suferit în mai, 0-1 la Duisburg.

Bayer nu contează pe Bellarabi, Hanna, Boder și Schreck. Incerți sunt Bender și Aranguiz. La rândul lor, cei din Leipzig nu beneficiază de Bernardo, Gipson, Klostermann, Janelt, I. Toure.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – RB LEIPZIG

 

BETIS SEVILLA – LAS PALMAS, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Betis are un nou antrenor și caută să se reevalueze

Partida cu Las Palmas reprezintă debutul pe banca lui Betis a antrenorului Victor Sanchez, fost la Deportivo o bună parte a sezonului trecut și dat afară recent de Olympiakos, care l-a înlocuit săptămâna trecută pe Gustavo Poyet. Acesta a lăsat echipa pe locul 14, cu 11 puncte în tot atâtea etape. Pe ”Benito Villamarin” vine în vizită o Las Palmas care s-a descurcat onorabil până acum: cu 16 puncte ocupă a 9-a poziție.

Fără a se remarca la realizări, golaveraj 11-22, Betis a pierdut fără să înscrie deloc în ultimele două runde. Mai devreme învinsese la Pamplona (2-1) în singura victorie din precedentele 5 jocuri, restul de 4 fiind toate cedate, trei dintre ele la zero. Din cele 5 meciuri jucate a acasă nu s-a impus decât într-una, 1-0 cu Malaga acum trei vizite primite, precedată de două remize (una ”albă”) și urmată de două înfrângeri, între care un 1-6 cu Real Madrid.

Las Palmas s-a comportat neașteptat de bine în atac, cu 21 de reușite, dar este deficitară în defensivă, cu 18 goluri încasate. Nu a mai mai pierdut de două dispute, cu un egal și un triumf. Totuși, recentul 1-0 acasă cu Eibar este unica victorie din precedentele 7 partide, pe lângă două eșecuri și 4 egaluri. Din totalul de 11 runde, nu a marcat doar într-un 0-0 cu Espanol, în alte 8 luând gol. În privința deplasărilor, nu a câștigat-o decât pe prima, 4-2 la Valencia, după care a bifat un egal și 3 înfrângeri, mereu cu reușite de ambele părți.

Gazdele nu se pot baza pe Cejudo, suspendat. În același timp, Musonda se confruntă cu probleme de sănătate. Oaspeții nu au griji deosebite legate de efectiv.

În ediția trecută, fiecare echipă a triumfat acasă cu același scor, 1-0. Las Palmas a înregistrat, astfel, primul succes în 12 dueluri directe cu Betis, indiferent de întrecere. La Sevilla s-au consemnat 5 victorii ale gazdelor și o remiză albă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – LAS PALMAS

 

ST. TROND – FC BRUGES, ora 21:30 (BELGIA, FIRST DIVISION A)

Bruges încearcă să rămână în zona de play-off

Cu doar 9 puncte în 14 etape, St. Trond ocupă abia locul 15 și se luptă să nu mai pice o treaptă, ceea ce ar echivala cu retrogradarea directă. În schimb, FC Bruges încearcă să rămână în play-off-ul de titlu, aflându-se pe a 4-a poziție, cu 24 de puncte, 6 mai puține față de liderul Waregem.

De 7 partide nu a mai învins St. Trond, cu 3 egaluri și 4 eșecuri, ultimul fiind la Eupen (2-4). În precedentele 11 meciuri a luat mereu gol, marcând în 8 dintre ele într-un golaveraj sărac, 16-24. Ambele succese stagionale le-a obținut pe teren propriu, completate de 3 remize (una ”albă”) și tot atâtea înfrângeri, două dintre ele la zero.

FC Bruges se descurcă mai bine în apărare decât în atac, golaveraj 20-11, 6 dintre dispute terminându-le fără gol luat. Campioana este imbatabilă de 4 runde, cu două victorii, între care 2-1 cu Anderlecht, urmate de două egaluri. Mai mult, un 0-1 la Cherleroi este singurul insucces din precedentele 8 jocuri, 5 dintre ele câștigate. Mai greu i-a fost ”afară”, unde nu s-a mai impus și nici nu a marcat de două meciuri, cu un bilanț general de două victorii, o remiză albă și 4 eșecuri.

În ediția anterioară, fiecare echipă s-a impus pe propria arenă, St. Trond cu 2-1 în singurul triumf din ultimele 4 dueluri directe, FC Bruges cu 3-0. Pe de altă parte, gazdele nu au mai cedat acasă din septembrie 2006, scor 2-3, de atunci realizând două succese și 4 egaluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ST. TROND – FC BRUGES

 

CHAVES – FC PORTO, ora 22:15 (PORTUGALIA, CUPĂ)

Porto e favorită în fața unei nou promovate

Chaves și FC Porto își dispută un bilet în ”optimile” Cupei. O nou promovată, prima ocupă locul 6 în elita portugheză, în vreme ce ”dragonii” se găsesc pe poziția secundă.

De 4 jocuri nu a mai învins Chaves, cu un eșec, 0-1, și 3 egaluri, toate 1-1. Totuși, acel 0-1 de la Braga este singura insucces de 6 partide încoace. Ultima victorie a realizat-o chiar în faza anterioară a Cupei, 1-0 la Madeira. Pe teren propriu a cedat în acest sezon numai o dată, 0-2 cu Benfica, însă tot într-un singur caz a triumfat, 3-1 cu Belenenses,  în rest înregistrând 3 remize.

FC Porto este invincibilă de 7 dispute, cu două remize (una ”albă”) și 5 triumfuri, serie început după un 0-1 la Leicester, în grupele Ligii. Pe plan intern, ”alb-albaștrii” s-au înclinat numai în fața lui Sporting, 1-2 la Lisabona, plus 3 egaluri și 7 victorii. În același timp, din deplasare s-a mai întors cu două remize albe și 3 succese.

Precedenta înfruntare dintre cele două grupări s-a consumat tot în Cupă, în mai 2010, când FC Porto a învins ”afară” cu 2-1. De altfel, echipa condusă acum pe Nuno Espirito Santo nu a cedat nici unul din cele 12 dueluri directe, cu 11 triumfuri și un nul.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHAVES – FC PORTO

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă