SIMEONE ÎN FAȚA MARELUI STRES DIN CAMPIONAT

SIMEONE ÎN FAȚA MARELUI STRES DIN CAMPIONAT

Atletico Madrid n-a mai câștigat în fața Barcelonei, în campionat, de mai bine de 10 ani. Se întâmpla pe 14 februarie 2010, de ziua îndrăgostiților, când, pe deja demolatul ”Vicente Calderon”, Forlan și Simao marcau pentru madrileni în vreme ce pentru catalani o făcea nimeni altul decât Zlatan Ibrahimovic. Guardiola era antrenorul Barcelonei, campioană europeană en-titre la acel moment, în vreme ce pe cealaltă bancă stătea Quique Sanchez Flores.

20 de partide s-au scurs de-atunci, cu 14 victorii ale Barcelonei, iar dintre acestea, în 17, la demersul madrilenilor s-a aliniat și Diego Simeone. Și în dreptul lui Cholo regăsim un mare zero la capitolul victorii în campionat cu Barcelona, chit că la cârma rivalilor au stat în toată această perioadă 6 tehnicieni, începând cu Guardiola și terminând cu Setien.

De la această statistică a pornit în ultimele sezoane fiecare meci dintre Atletico și Barcelona în Primera Division. Pentru această confruntare, Simeone și ai lui au mai multe speranțe ca niciodată. Lăsând la o parte problemele de ordin instituțional din tabăra catalanilor, Atletico a demarat foarte serios în acest campionat, făcându-i pe foarte mulți să privească trupa lui Cholo drept principala favorită la câștigarea titlului. Niciun eșec, patru victorii consecutive și o senzație de jovialitate în faza ofensivă, chiar de ușoară depravare se poate spune, cum n-a mai existat în mandatul lui Simeone.

LUIS SUAREZ, MARELE ABSENT

Din păcate pentru antrenorul argentinian, fix unul dintre argumentele sale ofensive, poate chiar principalul argument, va lipsi. E vorba de Luis Suarez, care în mod evident ar fi reprezentat capul de afiș al duelului, din motive arhicunoscute. Toată lumea era curioasă să-l vadă pe uruguyan cum se va prezenta în fața fostei sale echipe, echipa vieții lui cum a recunoscut de atâtea ori, și în fața celui mai bun prieten, Leo Messi. Din păcate pentru Cholo, dar și pentru gradul de atractivitate al partidei, Suarez nu va putea fi prezent, marele inamic al fotbalului din această perioadă, Covid-ul, trimițându-l într-o carantină de cel puțin două săptămâni. Și pe el, dar și pe colegul din ”naționala” celestă, Torreira, confirmat și el pozitiv în ultimul moment, spre iritarea madrilenilor, care au trimis săgeți acuzatoare spre Uruguay apropo de nerespectarea regulilor. Și mexicanul Hector Herrera, cu prestații foarte bune în ultimele partide, s-a accidentat și nu va putea fi folosit.

Nu sunt însă doar vești proaste cele primite de Simeone. Primul motiv de optimism al argentinianului vine din forma excelentă a lui Joao Felix, cu 6 goluri în ultimele 4 meciuri, dar și a lui Marcos Llorente, reconfigurat în acest an pe poziții mai ofensive decât de obicei. În plus, Simeone i-a recuperat pe Diego Costa, Vitolo și Savic, iar portarul Oblak, întors cu semne de întrebare de la echipa națională a Sloveniei, e și el apt de joc.

KOEMAN CAUTĂ MOTIVE SĂ ZÂMBEASCĂ

Chiar dacă statisticile de care vorbeam mai sus reprezintă o limpede motivație pentru Atleti, echipa cu mai mare nevoie de puncte e Barcelona. Puncte care să aducă liniște și să reducă distanța în clasament față de rivalele din Madrid. Înaintea etapei, Barcelona pornește de pe un deloc onorant loc 8 și va călători spre Madrid și apoi spre stadionul ”Metropolitano” cu o groază de probleme în bagaje.

La haosul instituțional de după demisia președintelui Bartomeu s-a adăugat acum și necesitatea reducerii substanțiale a salariilor, prin ”substanțiale” înțelegându-se mai bine de 200 de milioane de euro. S-a mai adăugat și o nouă stare de iritare a lui Messi, manifestată la revenirea din Argentina, ”m-am săturat să fiu eu motivul tuturor relelor de la acest club”. Și s-a mai adăugat și vestea prelungirii înțelegerii lui Guardiola cu Manchester City, care sporește senzația de teamă că Messi ar putea părăsi Barcelona, în vară, cu destinația City.

Ronald Koeman are și probleme serioase de lot, căci după accidentarea lui Ansu Fati, cel mai în formă jucător al catalanilor în acest sezon, a venit și cea a lui Sergio Busquets, om de bază în desenul tactic al olandezului. Araujo nu s-a refăcut, în schimb a făcut-o Coutinho, cu marele semn de întrebare din dreptul brazilianului referitor la forma sportivă după câteva săptămâni de pauză. Koeman speră însă ca iritarea lui Messi să se simtă în teren, în fața unui adversar pe care l-a terorizat în ultimii ani (12 goluri în 17 meciuri cu Simeone pe banca lui Atletico) și la care nu va evolua prietenul Suarez.

ECHIPE PROBABILE

ATLETICO

Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Saul – Joao Felix, A. Correa

BARCELONA

Ter Stegen – Dest, Pique, Lenglet, J. Alba – De Jong, Pjanic – Messi – Dembele, Griezmann, Coutinho

MAI MERITĂ ȘTIUT

  • Atletico Madrid are 23 de partide consecutive fără eșec în campionat, cu 14 victorii și 9 egaluri.
  • Atletico Madrid are 10 partide consecutive pe teren propriu în campionat fără succes cu Barcelona, cu doar 3 egaluri. În toate acestea nu a marcat mai mult de un gol.
  • Ultima dată când Atletico a marcat două goluri pe teren propriu Barcelonei a fost în februarie 2010, 2-1.
  • Barcelona e neînvinsă pe ”Metropolitano”: două remize și o victorie.
  • Barcelona are un singur succes în ultimele 5 meciuri de campionat, 5-2 în etapa trecută, cu Betis.
  • Cu doar două goluri încasate, Atletico are cea mai bună apărare din La Liga. Iar cu 17 goluri marcate, Atletico are al doilea atac din campionat (primul e Real Sociedad, cu 20 de goluri, dar și cu două partide mai mult).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă