Articolul precedent
Articolul urmator

O REVANȘĂ CAM PREA GRĂBITĂ PENTRU PARIZIENI

Există în elita fotbalului european, acolo unde sunt reunite numele cu cel mai mare impact în acest sport, două grupări de-a dreptul disperate să câștige Champions League. E vorba de Manchester City și PSG, două cluburi-stat, două cluburi ce găsesc finanțări generoase în petro-dolarii din zona Golfului, două echipe ce n-au atins însă gloria oferită de cucerirea celui mai râvnit trofeu continental. E o situație ce-i irită și pe ”cetățenii” lui City, dar și pe parizieni, sătui pesemne, și unii și alții, să tot audă că banii pot cumpăra jucători, dar nu și glorie.

Dintre ele, PSG a fost cel mai aproape să scape de obsesie. A ajuns în finala de anul trecut, beneficiind și de un culoar favorabil, dar și de modul particular în care s-a disputat competiția. A văzut trofeul de-aproape, i-a simțit mirosul, dar nu l-a putut atinge. Și-asta pentru că-n față a avut o mașină de fotbal, un Bayern de-a dreptul extraterestru, care n-avea rival în acea perioadă. Bavarezii s-au ales cu ”urecheata”, iar parizienilor le-a rămas gustul amar al frustrării și dorința de răzbunare.

Răzbunare ce poate veni chiar mai repede decât anticipau. Și asta pentru că această competiție e atât de puternică încât poate propune din faza ”sferturilor” reeditări la două din ultimele sale trei finale. Și poate chiar mai repede decât își doreau. E greu de spus dacă Parisul pregătit de revanșă sau era mai bine ca ea să nu vină fix acum. PSG călătorește în Bavaria cu o stare de spirit cât se poate de proastă, după ultimul eșec din campionat, 0-1 acasă cu Lille. Eșec ce scoate în față o posibilitate de foarte puțini luată în calcul, anume ca parizienii să piardă un titlu de campioană a Franței ce părea a fi atribuit lor prin decret.

ABSENȚE GRELE LA PSG

În fotbal nu există nimic mai important însă decât următorul meci. Iar pentru PSG acest duel de la Munchen poate însemna oportunitatea perfectă de redresare. Mauricio Pochettino are însă multă treabă înainte de fluierul de start al arbitrului spaniol Mateu Lahoz, al cărui arhicunoscut stil, în paranteză fie spus, deschide orizonturi de pariere destule. Trebuie să găsească tehnicianul argentinian acea formulă cu care să contracareze jocul colectiv de multe ori strălucitor al bavarezilor. Dar e obligat s-o facă plecând de la două absențe de marcă în zona de mijloc a terenului, Verratti (pozitiv cu Covid pentru a doua oară în acest an) și Paredes (suspendat), doi oameni ce au impresionat în turul precedent la acel 4-1 cu Barcelona de pe ”Camp Nou”, rezultat decisiv în economia calificării. Va juca acolo în mod sigur Gueye, dar cine va fi alături de el e marele semn de întrebare. Danilo a revenit luni la antrenamente cu echipa și e o variantă, Ander Herrera o alta sau, de ce nu?, chiar amândoi în măsura în care, conștient de forța adversarului, Pochettino se decide să folosească o linie de trei într-un modul 4-3-3 ceva mai așezat.

Însă nu doar acolo are greutăți Pochettino, ci și în apărare. Florenzi s-a ales și el cu Covid, ca și Verratti, de la ”naționala” Italiei, existând acum unele suspiciuni că și Kurzawa, contact apropiat al italianului, ar putea fi infectat. Iar în atac există dilema Icardi, încă nerefăcut. Acolo însă probleme sunt altele, frustrările lui Neymar și aparenta lipsă de formă a lui Mbappe, afectat se zice de criticile venite din media franceză după prestațiile mai slabe de la echipa națională.

BAYERN S-A DESCURCAT ȘI FĂRĂ LEWANDOWSKI

La Bayern atmosfera e mult mai calmă. Deși accidentarea lui Lewandowski (va lipsi și-n retur) ar fi trebuit să provoace migrene zdravene, bavarezii au dat senzația în ultimul meci de campionat că se pot descurca și fără omul lor numărul unu. Au câștigat la Lepizig și au rezolvat în mare ecuația titlului în Bundesliga, asigurându-și și o stare de spirit bună în perspectiva acestei prime manșe cu PSG. De altfel, statisticile lui Bayern fără Lewa sunt remarcabile: din 10 meciuri, 9 victorii și un egal, cu un golaveraj de 23-4

În afara golgheterului polonez, Hansi Flick n-are alte probleme notabile apărute recent (Douglas Costa și Tolisso sunt accidentați de mai multă vreme). Față de partida cu Leipzig îi are la dispoziție și pe Alphonso Davies și pe Boateng, mai rămâne acum să decidă dacă-i va folosi pe cei doi sau va merge tot pe mâna lui Lucas Hernandez ca fundaș stânga și Alaba în centrul defensivei. Iar în atac există semnul de întrebare numit Choupo-Moting, rezerva naturală a lui Lewandowski, folosit din primul minut cu Leipzig, sau eventual o formulă fără vârf de meserie, cu Gnabry titular.

ECHIPE PROBABILE

BAYERN:

Neuer

Pavard, Boateng, Alaba, Davies

Kimmich, Goretzka

Sane, Müller, Coman

Gnabry

PSG

Navas

Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Diallo

Herrera, Gueye

Di Maria, Rafinha, Neymar

Mbappe

MERITĂ ȘTIUT

  • Va fi al 10-lea meci direct între cele două echipe, dar abia al doilea în faza eliminatorie, după finala de anul trecut. Bilanțul e favorabil parizienilor, cu 5 victorii, față de doar 4 ale bavarezilor
  • Doar Real Madrid a administrat mai multe eșecuri lui Bayern (10) decât PSG
  • Bayern e fără eșec în ultimele 19 partide din Champions League (18 victorii și o remiză)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă