Articolul urmator

CRISTIANO RONALDO, RIBERY ȘI BALONUL DE AUR

CRISTIANO RONALDO, RIBERY ȘI BALONUL DE AUR

Finalurile de an calendaristic, nu fotbalistic, căci în fotbal anul începe în iunie și se termină în mai, aduce după sine decernarea premiilor. Superlativele anului își primesc trofeele și, implicit, recompensa. Care e cu dublă direcție, de simpatie și antipatie. Niciodată decernarea unui premiu nu poate mulțumi pe toată lumea, de fiecare dată există suporteri ai celorlalte tabere, cele perdante, care vor considera că sînt nedreptățiți. Balonul de Aur e cel mai important trofeu fotbalistic la nivel personal, iar în ultimii ani discuțiile legate de el au stîrnit polemici aprinse. Mai ales că în ultimii ani disputa a fost între Messi și Cristiano Ronaldo, între FC Barcelona și Real Madrid așadar, cluburi cu largă reprezentare afectivă la nivel global.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

Acum cîteva luni, prin vară, cînd afară era cald și bine, mă întrebam tot aici pe blog cine va lua Balonul de Aur. Spunram atunci că e logic să te gîndești la un fotbalist de la Bayern. Eu mă gîndeam în acele zile la Robben, între tim a apărut numele lui Ribbery, care a și cîștigat de alfel un trofeu personal nu demult. Încercam în acest articol să explic din nou criteriile pe baza cărora se acordă acest Balon de Aur. Acest nou Balon de Aur, căci de cînd FIFA s-a amestacat în tradiționla anchetă a celor de la France Football, criteriile s-au mai schimbat.  Înainte era clar, votau corespondenții L`Equipe-France Football, căci era premiul revistei. Era o mînă de oameni, căci oricît de prestigios ar fi grupul de presă nu putea acoperi toate continentele. Cu ajutorul FIFA, votul a devenit universal, pătrunzînd în cele mai îndepărtate colțuri.

Am spus mai sus că am încercat să explic din nou. O mai făcusem la începutul anului, imediat după ce Messi a primit al patrulea Balon consecutiv. Am încercat atunci sa explic de ce întotdeauna Messi. O să reiau cîteva din explicații. În primul rînd, s-au dus vremurile cînd doar trofeele contau. S-au dus așadar vremurile cînd un fundaș precum Cannavaro cîștiga Balonul de Aur doar pentru că era căpitanul unei campioane mondiale ce avea în lot mai mulți potențiali cîștigători decît el, dacă e să vorbim de valoare. Trofeele cîștigate reprezintă o parte din motivația celor care votează.

A doua motivație e dată de parcursul pe întregul an. În general însă ultima impresie contează, așa e întotdeauna. Consistența pe tot parcursul anului reprezintă un criteriu foarte important.

Și ar mai fi vorba de imagine. Cei care votează aînt și ei oameni ca noi toți, chit că acum sînt alături de ziariști și selecționeri ori căpitani de echipă. Au și ei preferații lor, simpatiile ori antipatiile lor. Eventual frustrările lor, eventual invidiile lor. Din acest punct de vedere, Messi pleca întotdeauna în avantaj, imaginea sa, plecată de la felul lui de a fi, dar și șlefuită, e limpede, de o echipă întreagă de profesioniști în PR și comunicare, fiind mai bună decît a lui Cristiano, pe care, paradoxal, nu-l avantaja prea tare faptul că arată precum un star de cinema și are alături de el una dintre cele mai frumoase și dorite femei din lume. Și tot din acest punct de vedere, mediatizarea lui Messi și Cristiano, excesivă pe alocuri, îi ajută și în această competiție pentru Balonul de Aur. Fanii lui Real Madrid sînt identificați cu Cristiano, cei ai Barcelonei cu Messi, dar cei ai lui Bayern nu cred că sînt unanim alături de Ribery. Unii cred că l-ar prefera pe Robben, ca să nu mai spun că nemții ar merge mai degrabă alături de unul de-al lor. E un criteriu să știți, degeaba strîmbă din nas unii citind aceste rînduri.

Impactul mediatic pe care-l are Bundesliga la nivel global a crescut mult, foarte mult și de cînd a venit Guardiola la Bayern, căci s-a creat un curent de interes fantastic plecat de la admiratorii lui Pep, printre care mă număr, care au început să studieze mai atent ce și cum face el la Bayern. Însă Bundesliga nu are impactul mediatic de care beneficiază Barcelona, din inerția creată tot de acea echipă a lui Pep, ori Real Madrid sau Manchester United sau Arsenal sau Liverpool sau AC Milan sau Juventus. Asta e situația, Bayern nu se numără printre primele 5 echipe iubite în alte țări decît Germania, chit că a luat Liga Campionilor. Faceți un exercițiu simplu! Cîți dintre prietenii pe care-i aveți simpatizează pe Bayern? Și cîți pe Barcelona, Madrid, United sau celelalte? Cam așa e și la nivel global.

Înainte să se repeadă asupra mea cei care au devenit peste noapte admiratori ai campionatului german, îi rog să-și reamintească, să revadă, cum a fost a doua zi de după finala germană a Ligii Campionilor. În duminica respectivă, știrile cu și despre Bayern campioană a Europei au fost, în multe locuri ale lumii, depășite ca impact emoțional de informația, lansată în primele ore ale dimineții chiar pe site-ul oficial al clubului catalan, Neymar la Barcelona.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE DIN PRIMERA DIVISION GĂSIȚI AICI:

Bun. Să revenim la prezent și la întrebarea care ne macină: cine? Cred că putem exclude din start numele lui Messi. A cîștigat campionatul cu Barcelona, dar a avut un an oribil la nivel personal. Din aprilie încoace sare dintr-o leziune musculară în alta. Cine pune însă în discuție cele 4 Baloane precedente cîștigate de el fie greșește, fie e orbit de antipatie. Ar mai fi Cristiano, grupul celor de la Bayern, Ibrahimovici și, ca de obicei în ultimii ani, Xavi și Iniesta, care probabil nu vor cîștiga prea curînd.

Multă lume a sărit la beregata lui Sepp Blatter pentru declarațiile făcute la adresa lui Cristiano și Messi. Chit că ele n-au fost atît grave, e clar că președintele FIFA nu era cazul să se pronunțe față de un premiu pe care-l ofera. E posibil însă ca prin aceste declarații să-i fi făcut un mare serviciu lui Cristiano Ronaldo. A creat un curent de opinie conform căruia FIFA are ceva cu Cristiano și, în speță, cu Real Madrid. Curent speculat prompt de aparatul de PR și relații publice din spatele lui Cristiano și din spatele Realului. E posibil ca acest curent, care se adaugă unei forme excepționale pe care o traversează Cristiano, să ajute la momentul votului. În momentul ăsta, Cristiano e cel mai bun din lume, indiferent de ce vor spune simpatizanții altor fotbaliști.

În dreptul lui Ribery stau trofeele și golurile marcate pentru Bayern. Parcursul ireproșabil al campioanei Europei în Bundesliga și Champions League nu-l ajută însă pe francez. Cristiano salvează Madridul cu golurile sale în majoritatea partidelor, mai nou o face și cu Portugalia, pe care a dus-o aproape de unul singur la Mondiale, Ribery nu prea, căci Bayern n-are nevoie de asta. Dacă am spus despre Cristiano că e cel mai bun din lume la această oră, la fel trebuie să spun despre Bayern, e cea mai puternică echipă din lume în acest moment. Însă e o echipă, un conglomerat de valori, care funcționează ca atare. Cînd Barcelona era cea mai puternică echipă din lume, era Barcelona lui Messi, care dădea o tonă de goluri, Bayern-ul de azi nu e al lui Ribery. Eu așa cred. În schimb, Madridul e al lui Cristiano, la fel și Portugalia.

Pînă la decernare, mai avem timp. Mai sînt meciuri de Liga Campionilor, etape din campionate. Să ne bucurăm, așa cum am mai spus-o în multe ocazii, că putem fi contemporani cu aceste valori. Că le putem vedea și admira fiecare mișcare. La vremea lor, Platini și Maradona împărțeau același campionat, dar imaginile pe care le avem în memorie despre ei sînt destul de puține. Pentru că așa erau vremurile, pentru că Serie A, chit că era cel mai tare campionat din lume, nu se vedea decît în Italia. Acum, grație televiziunii, știm tot.

P.S.
Updatez acest text cu ultima ”ispravă” a lui Cristiano Ronaldo, cele 3 goluri marcate Suediei lui Ibrahimovici, în returul barajului. Reacția comentatorului e genială:

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN BUNDESLIGA GĂSIȚI AICI:

26 Comentarii
 • Luchian Mihalcea spune:

  Andrei, chiar consideri ca un om care in meciurile importante (cu Atletico, cu Barca) mereu ramane in umbra si care marcheaza hattrickuri numai cu echipe de sub mijlocul clasamentului merita trofeul in dauna lui Ribbery? Un om care nu si-a ajutat echipa (si nu orice echipa) sa castige NICIUN trofeu tot anul merita sa fie catalogat drept cel mai bun jucator al anului? Trofeele europene sunt la Bayern, trofeele din Spania sunt la Barca si Atletico, Gheata de Aur e la Messi … mai pe scurt, de ce ar lua Ronaldo Balonul de Aur? Va lasati mult prea usor impresionati de prestatia sa in meciurile facile. CHiar sunt curios daca vei avea dreptate. Eu nu sunt de acord deloc. Eu consider ca Ribery la lua Balonul, urmat de Messi. Ronaldo decat va completa podiumul. Parerea mea. O zi buna.

  • Marian Vicol spune:

   Da-mi voie sa te contrazic Luchian si vin imediat si cu argumentele. Tu dai ex 2 meciuri din actualul sezon, dar daca te uiti putin pe statistici , C. Ronaldo are deja 12 goluri in El Clasico, tot atatea cat are si Messi in marele derby de cand a venit Cristiano la Madrid, a terminat golgheter sez trecut de champions league si se pare ca si in acest sezon duce trena. In conluzie Cristiano marcheaza mult si in meciurile importante nu doar cu echipele mici.

   • Luchian Mihalcea spune:

    Imi cer scuze dar tu vorbesti despre ceva mai general si sunt total de acord cu tine. Numai ca acum vorbim despre anul asta. Ca Balonul de Aur se da pentru anul acesta. Real a avut, dupa parerea mea, doua meciuri importante si n-a demonstrat in niciunul, inclusiv Ronaldo. Despre El Clasico, vorbeam tot despre ultimul El Clasico pentru ca asta cantareste mai mult. Nu mi-o luati in nume de rau … nu contest valoarea portughezului, numai ca vom vedea pe ce anume se va pune mai mult accent: pe valoarea unui jucator care a castigat totul cu echipa lui anul asta SAU liderul incontestabil al unei echipe ce a ratat toate obiectivele. Cu alte cuvinte … cum spunea si Andrei, in cazul lui Ribery e mai mult un efort colectiv al echipei, dar rezultatele exista … in cazul lui Ronaldo – ZERO rezultate dar o amprenta mai apasata asupra rolului sau in echipa Realului. Vom vedea ce vor prefera cei ce voteaza. Ce este cert insa, oricare dintre cei doi va castiga … va castiga datorita accidentarilor lui Messi. Asta e oportunitatea lor de a castiga trofeul. De la anul, lucrurile vor intra in normal. :) O zi buna.

  • Cristian Ionescu spune:

   Linisteste-te Lucian, linisteste-te ca altfel fie nu urmaresti fenomenul, fie tinzi spre ipocrizie. Aminteste-ti anul trecut, cand Messi a marcat 91 de goluri, ce umbra palida a fost in meciul cu Real (1-2 pe Camp Nou), cand Ronaldo marca si indemna la „calma, calma”. Aminteste-ti ce palid a fost Messi in Supercupa pierduta tot in fata Realului, aminteste-ti de magicianul Messi din dubla cu Bayern, a carui unica magie a fost sa dispara de pe teren 180 de minute, aminteste-ti de umbra Messi din meciul cu Real de pe Camp Nou (1-3) cand Ronaldo a marcat o dubla… si ca tot ai adus vorba de trofee, aminteste-ti ca Messi a luat Balonul de Aur cu un singur trofeu „urias” castigat in 2012, Copa del Rey.

 • VladPP spune:

  Nu stiu daca Messi poate fi scos din ecuatie . A avut un an nu foarte bun, dar cum ati spus oameni voteaza, care sunt cu bune si cu rele, cu simpatii si antipatii.Aveti perfecta dreptate cu Ribery si Bayern ca nu sunt asa populari in afara Germaniei, dar va pot confirma ca sunt mai populari decat Man United si Rooney sau Van Persie in Romania

 • bogdan spune:

  @Mihalea. In meciul cu fartca Cristiano a dat un assist si a scos acel penalty (stim noi care). De asemenea a marcat cred ca 12 goluri in duelurile cu fartca dintre care 2 au condus la trofee (cel de pe nuevo campo cand Real a luat titlul si cel din Cupa regelui.)
  In anul cand Cristiano a luat titlul si supercupa Spaniei, cand a condus Portugalia in semifinalele CE, pierzand cu ghinion la 11 metri, iar messulica n-a luat nimic, castigator a fost Messi pentru realizarile personale.
  In aceasta ordine de idei, sa-l compari pe Ribery (pe care il admir de altfel) cu degetul mic de la piciorul stang al lui CR7 e ridicol.
  Pe lume, la momentul actual exista Messi si Cristiano care au o liga doar a lor. Dupa 100 de locuri libere vin: Xavi, Iniesta, Ribery, Robben, Ozil, Ibrahimovic, Bale etc.

 • Razvan spune:

  nu imi plac echipele germane, nu am simpatizat niciodata cu ele dar nu mi se pare corect. Aparatul de PR uita sa spuna ca 80% din golurile lui Cristiano sunt cu echipe mici si ca in multe meciuri mari, a disparut din joc. Cu Dortmund, s-a vazut un alt nedreptatit al acestui sistem, Lewandowsky si nu el, acum la ultimul clasico a fost eclipsat de Neymar, doar meciurile cu Juve il mai arata decisiv cu o echipa mare, altfel la cupa Spaniei s-a vazut Falcao iar in prima parte a anului, cu toate problemele de atmosfera de la Madrid,nu il putem remarca la vreun meci. Ok, Bayern nu are vedeta, jocul e vedeta pana acum si daca nu iti place Ribery, Robben sau Muller tot trebuie pusi pe lista, au mai multe realizari in meciuri mari pe durata anului decat Cristiano. Altfel numim trofeul asta Cristiano-Messi si pentru restul performerilor fotbalului facem altul, in care sa se vada si trofeele castigate si goluri/pase decisive si influenta lor in jocul echipei. Pentru ca fotbalul e un joc de echipa, nu disputa a doi jucatori, sunt multi altii ce ar putea emite pretentii prin tot ce au facut, de la Ibra la Hazard

 • Mitenka spune:

  s-a plictisit pana si Ronaldo de cate goluri a dat Barcei si oricarei alte echipe ce se considera „mare”…de fapt este greu,daca nu imposibil de numit o echipa mare careia Ronaldo sa nu-i fi dat 1,2,3,4 etc goluri in ultimele sezoane…Barca,Bayern,MU,Borussia,Milan,Juve,etc
  degeaba… au fost de ajuns 2 meciuri importante(cel cu Barca si cel cu AM) in care nu a marcat si toti pokemonii care cred ca fotbalul a fost inventat de Guardiola,pun din nou placa cu „nu inscrie in meciurile importante”!!!Cat de hater sau de lipsit de orice legatura cu fotbalul trebuie sa fii???

  trecand(cu greu) mai departe;da,Ribery merita cu prissinta balonul de aur pt performantele echipei la care joaca;eu unul l-as vota si sper sa castige;la fel cum au castigat Sneijder in 2010(performante chiar peste ale lui Ribery) si Ronaldo in 2012;ups,cei 2 nu au castigat,desi toate argumentele erau valabile si atunci,stimati pokemoni;de ce?pt ca s-a considerat ca indiferent de orice argument,Messi este cel mai bun;eu spun sa i-l dam si anul acesta,ce mai atata polemica

 • Mitenka spune:

  ca sa sintetizam de fapt toata povestea:din 2010,cand Sneider,castigator de LC,campionat si cupa,finalist de CM,golgheter al aceluiasi CM(mijlocas fiind),nu a prins nici macar finala de 3,Balonul de aur trebuie considerat o gluma proasta si atat.

  • Luchian Mihalcea spune:

   E o mare diferenta Mitenka. Sneijder, odata ce a trecut vara, nu s-a mai vazut deloc! Asta a cantarit enorm. Eu mi-am exprimat parerea. As aprecia daca nu m-ai mai jigni. Oricine nu gandeste ca tine este prost sau „pokemon”? O zi buna.

 • Matei spune:

  Frumos scris! Andrei, cu un singur lucru te contrazic: din pacate nu avem si Premier League, poate cel mai disputant campionat de prima mana.
  Va fi interesant cine castiga, nu are cum sa fie tot Messi. Insa in mod normal, eu as alege de la Bayern.

 • oly spune:

  Daca,Portugalia merge la CM Cristiano va fi noul Balon de Aur,daca nu Ibra sau Ribery au sanse mari

 • alex spune:

  Toti acum cand stiti ca nu poate sa ia messi balonul obdati ca ar yrebui sabl I.a ribery ca a castigat bla bla bla.dar anii trecuti cand meritau alti jucatori de ce nu sareati sa spuneti ca nu merita messibsibe hotie? Romania o tara de frustrati .ipocriti si idioti.barcelona rusinea lumii.

 • Radu- altul- spune:

  daca e dupa titluri , oricare spaniol important are 2 europene si un mondial. Unii dintre ei ca Xavi si Iniesta chiar au si 3 CL si o gramada de ligi, …. cate Balonuri de aur are Xavi?

 • Alex spune:

  Subscriu articolului. Pe alocuri si pre scriu. Bergenbeer :)

 • Raul 7 spune:

  Luchian …puteam sa jur ca esti fan messi si fan barca ,tin sa te anuntz era messi a apus !!!! Dupa parerea mea lupta se da intre Ibrahimovici si C.Ronaldo !!! MAY THE BEST MAN WIN !!!!!!!!!

  • mefisto25 spune:

   Cum poti sa sustii o asemenea aberatie,anume ca era Messi a apus cand el are abia 26 de ani?Raul7..”puteam sa jur ca esti fan” Real si dupa nickname,poate fan Raul..ma asteptam sa copiezi si din caracterul sincer,realist si de bun simt al acestei legende a Real-ului,sa nu te lasi coplesit de ura..ca vrei sa recunosti sau nu,Messi este un talent aparte,mult peste C.Ronaldo(de altfel un fotbalist exceptional) si cu mult mai mult peste restul..Acestea fiind zise,anul acesta,parerea mea e ca Ronaldo merita si va castiga Balonul de aur,dar numai pentru simplul fapt ca Messi mai mult a lipsit de pe teren.Si cu toate ca nu a fost vina lui Cristiano pentru accidentarile suferite de Messi,asta nu e o lupta dreapta,totusi.Nu e onorabil sa castigi ceva in lipsa adversarului,care te bati cu pumnii in piept ca esti mai bun ca el.Te salut

 • allenatore spune:

  favoritul meu este frank ribery

 • AB spune:

  Cum zici Andrei, nu-l avantajeaza pe CR7 felul ca arata bine si ca are o femeie frumoasa linga el? Adica ce zicea si el, ca-l fluiera lumea pentru ca e invidioasa pe el, pentru ca e frumos, faimos si bogat? Cred ca glumesti. Sansele lui sa castige sint scazute pentru ca are un caracter infect, nu vad de ce nu se poate scrie asta. Are o atitudine total nesportiva pe teren, simuleaza enorm, de fapt pentru asta ar merita un premiu, nu se bucura nici pentru al saselea gol al echipei, daca nu le-a marcat el, scuipa spre camera care il filmeaza, se maimutareste dupa golurile marcate, isi arata coapsa, precum Angelina Jolie. Intr-adevar marcheaza multe goluri, dar o treime(!!) din ele sint din penaltiuri, nu putine inventate de arbitrii(vezi contra Elche si Malaga). Sigur ca e foarte bun omul, dar trebuia sa scrii si despre adevaratul motiv pentru care nu e votat. Plus ca daca el nu da doi bani pe trofeu, de ce ar trebui bagat in seama? In rest de acord, la Bayern echipa e vedeta, iar daca ei au decis sa-l impinga in fata pe Ribery, atunci fie Ribery(e bizar ca a inceput sa creada si el ca e cel mai bun din lume).
  Amuzant mi se pare prezenta lui Mourinho printre antrenorii anului, dupa ce a fost devansat cu 15 puncte in campionat, de un incepator, iar in Liga Campionilor a fost eliminat de o echipa ce valoreaza cit un singur jucator de-al lui.

 • Cheles Mihai spune:

  vorbiti prostii astia care il condamnati pe Ronaldo.Nu sunt fanul lui,nici fan Real Madrid dar este cel mai complet jucator din lume la acest moment.Anul trecut cand Realul a castigat titlul si Chelsea UCL-ul de ce a castigat tot Messi ? Va cam bateti cap in cap.Vorba lui Andrei.Messi e al Barcelonei,Ribery al Bayern-ului iar Ronaldo al Realului si al Portugaliei ! Punct!

 • Poe spune:

  AB cred ca vine de la Andreea Balan. Asa imi explic numai ce ai scris.Ronaldo caracter infect? Pt ca nu se bucura cand Real da golul 6? Asta inseamna ca nu jigneste adversarul. Cand dai 6 e clar ca echipa este slaba si dc sa te bucuri.O treime din 11m? Asta e bine. Inseamna ca orce penalty primit de Real este gol sigur. La alte echipe se rateaza 11m sau dau mai multi pt ca putini au siguranta lui. Daca te uiti pe statistica 2 echipe din CL nu au primit 2 goluri de la el. In camp Spaniei a dat 3 la fiecare, in Anglia la fel. Si asa cu caracter infect cum spui tu Ronaldo si a vandut Balonul de Aur si a donat banii. Asa ca Andreea Balan mergi inapoi la dansat pt ca fotbalul nu este de tine.

 • razvan74 spune:

  ar trebui updatat si cu meciul excelent de ieri al lui ribery, a dat ritmul ?i a creat doua din golurile frantei – pun aici golul nevalidat aiurea si primul gol, golul 2 al frantei e consecinta celui nevalidat. Plus toate ocaziile Frantei, create tot de jocul lui Ribery

 • LorMan spune:

  sunt fan Barcelona, sunt fan Messi.
  Anul acesta Ronaldo e de departe cel mai bun din lume. Din pacate, in lipsa lui Messi,mai mult accidentat. Dar chiar si asa, cine a vazut Suedia-Portugalia isi da seama ca e intr-o forma fabuloasa. E ca o locomotiva ! Superjucator !

 • Agape Stefan Daniel spune:

  Sunt fan Real Madrid si implicit fanul lui Ronaldo dar vreau sa spun ca nu si-a vandut Balonul de aur ci Gheata de Aur castigata in 2011.
  Balonul de Aur e precum Oscarurile, voturile sunt subiective dar bazate pe idei preconcepute formate din presa de scandal:))
  Gheata de Aur e obiectiva deoarece doar nr de goluri conteaza dar si aici se pot gasi minusuri gen: Ala are o echipa fantastica in spate sau ala da 15 goluri din lovituri de la 11 metri.
  Produc doar scandal si nemultumiri aceste premii individuale. La final de zi conteaza titlurile, cupele, campionatele mondiale & europene. Si vorba lui Andrei ziceti mersi ca puteti urmari pe viu acesti mari jucatori si nu va mai lasati prostiti de Star si Click.

 • danut spune:

  Vreau decat sa spun o parere.. pana la urma nu noi decidem cine ia balonul de aur. Dar..nu ar fi drept sa il ia Messi anul acesta. Pur si simplu nu a fost anul lui. Lovit de accidentari.. si intr-o scadere de forma evidenta. Luchian se vede foarte clar ca esti fan infocat BARCA SI MESSI. Dar sa fim seriosi? unde ajungem ? trebuie sa ii dam lui messi trofeul de inca 7-8 ori la rand pana se retrage? Ar deveni lipsit de importanta. Nu a zis nimeni ca nu este un jucator exceptional.. dar nu in fiecare an da maximul. Anul acesta nu a dat. Ronaldo a avut un an incredibil si inca continua. Daca ar lua Ribery chiar nu ar fi nici o problema.. un baiat modest care a ajuns sus cu multe sacrificii in fotbal. DAR SA NE AMINTIM CUM INIESTA NU A LUAT BALONUL DE AUR DESI A AVUT UN INCREDIBIL CUCERIND MAI MULTE TROFEE (world cup inclusiv) in defavoarea lui messi…Deci.. acest trofeu depinde de mai multi factori, dar pana la urma voteaza un numar limitat de oameni. Daca dai 100 de goluri intr-un an..poate sa fie degeaba. Daca cuceresti 7 trofee poate sa fie degeaba.. pentru ca voteaza unii cu messi ca este el modest. Eu cred ca in ciuda rivalitatii.. acest trofeu ar trebui acordat celui mai in forma jucator.. si sa aiba o anumita constanta.. o continuitate. Ma scuzati, dar messi nu a avut continuitate anul acesta. Si daca ar fi sa fie pe trofee.. de ce nu a castigat iniesta atunci? Messi a castigat doar cu copa del rey ? Penibil. de ce? ca ronaldo e gelat si arata mai bine? si voturile se duc catre messi ca el are freza mai nasoala.. si e cu capul in pamant?! Cine e mai bun sa castige. Tin sa precizez.. Imi place fotbalul.. imi place ronaldo si messi.. pt spectacolul care il fac.. dar Ronaldo in afara faptului ca e arogant.. nu are nici un minus fata de messi. O zi buna tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă