BORUSSIA DORTMUND – LEVERKUSEN: SPECTACOLUL E SERVIT

BORUSSIA DORTMUND – LEVERKUSEN: SPECTACOLUL E SERVIT

Meciuri interesante și astăzi, posibilități destule pentru petrecerea timpului liber în fața televizoarelor, savurînd fotbal de calitate. După eșecul surprinzător al celor de la City, pe teren propriu în fața lui West Ham United, Manchester United caută să scurteze distanța față de rivali în deplasarea de la Southampton. În Franța, Lyon și Marseille se confruntă într-un ”clasic” al ultimilor ani în Ligue 1, în vreme ce, în Bundesliga, Borussia Dortmund și Leverkusen promit un duel spectaculos. La fel de spectaculos ar trebui să fie și FC Porto – Benfica, duel de Champions League din campionatul portughez.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SOUTHAMPTON – MANCHESTER UNITED

Deplasarea la Southampton este folosită de cei de la Manchester United ca un reper după eșecul neașteptat de la Eindhoven, 1-2 cu PSV în runda inaugurală din Ligă. ”Este absolut obligatoriu să învățăm din această înfrîngere. Ne-am primit lecția, nu vom repeta aceleași greșeli la Southampton”, a susținut fundașul Chris Smalling, convins că ”în Olanda nu am fost atît de incisivi în ultimii 30 de metri și, mai ales, în careul advers”. Oficialii de pe ”Old Trafford” nu fac totuși un capăt de țară: ”Echipa se consolidează tot mai mult. E un mix interesant de experiență și tinerețe”.

Va fi o revedere a lui Schneiderlin cu foștii săi coechipieri, dar și cu publicul de pe ”St. Mary`s”, fiind foarte posibil ca el să regăsească printre titularii lui Louis van Gaal. Va reveni probabil și Rooney, dar rămîne de văzut care va fi poziția sa, fie în atac, fie ceva mai în spate, urmînd ca vîrf să fie Martial.

Pe locul 11 se găsește Southampton, dar Gardoș (indisponibil la acest meci, ca și Bertrand și Forster) și colegii lui sînt în progres: au strîns 5 puncte în ultimele trei runde, fără să primească vreun gol, treziți fiind de un 0-3 acasă cu Everton. De cealaltă parte, United ocupă a treia treaptă și vine, în campionat, după un 3-1 cu Liverpool, singurul meci în care a dat mai mult de un gol în acest sezon.

Fiecare formație a cîștigat în deplasare sezonul anterior, Manchester cu 2-1 (Van Persie 12, 71 – Pelle 31), Southampton cu 1-0 (Tadici 69). 45 de victorii, 18 remize, 16 eșecuri, golaveraj 147-89 este bilanțul general favorabil lui United. La Southampton cifrele sunt 12-10-19, golaveraj 45-60.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA SOUTHAMPTON – MANCHESTER UNITED

OLYMPIQUE MARSEILLE – OLYMPIQUE LYON

În mare revenire se află Marseille. După un start slab, cu două înfrîngeri la rînd fără gol dat, trupa spaniolului Michel a obținut 6 puncte în trei runde de Ligue 1, avînd cel mai prolific atac, cu 10 reușite, în special datorită victoriei cu Troyes, 6-0. Precedenta etapă a însemnat un 4-1 cu Bastia, completat de un 3-0 la Groningen, în debutul grupelor Europa League. A fost primul meci după aproape patru ani în care albaștrii au punctat de trei ori pe teren străin.

În vizită pe ”Velodrome” vine totuși Lyon. Fără gol încasat de două jocuri, aceasta se descurcă mai bine în deplasare decît acasă, unde a și pierdut singura partidă stagională, 1-2 cu surpriza Rennes. S-a prezentat mai bine și în duelurile directe din stagiunea trecută: 1-0 pe ”Gerland” (Gourcuff 65), 0-0 afară. Ultimul succes al lyonezilor la Marseille datează din noiembrie 2012, scor 4-1 (Gomis 3, 34, 72, Malbranque 48 – Remy 78). Bilanțul istoric e tot de partea lor: 18 victorii, 15 remize, 10 înfrîngeri, golaveraj 72-48.

Doar o partidă a rezistat Marseille fără să ia gol, în timp ce Lyon se laudă cu 4. La partide fără goluri, de-o parte sau de alta, raportul este 2 la 3. La Lyon ar putea debutat Sergi Darder, ultimul transfer realizat de Houbert Fournier în perioada de mercato.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA MARSEILLE – LYON

BORUSSIA DORTMUND – BAYER LEVERKUSEN

Pe nimeni nu a iertat Dortmund în partidele oficiale ale stagiunii. A cîștigat tot în primele patru runde din Bundesliga, având cea mai bună ofensivă (15 goluri date), la fel în Europa League, unde ultima victimă a devenit FC Krasnodar, învinsă cu 2-1. În întrecerea continentală, Borussia a înscris de 24 de ori în cinci partide!

Piedică încearcă să-i pună Leverkusen. ”Sîntem în creștere. Vom evolua cu mult curaj, va fi un joc deschis. Dortmund nu e favorită”, a indicat mijlocașul Kevin Kampl. Mijlocașul sloven este totuși incert din cauza problemelor musculare abia suferite la înfruntarea din Ligă cu BATE Borisov, adjudecată cu 4-1.

Jucătorii Borussiei știu ce-i așteaptă. Mijlocașul Ilkay Gundogan a declarat: ”Cu siguranță va fi un meci foarte, foarte dificil. Bayer joacă ofensiv, se implică în joc, nu așteaptă adversarul. Nu avem voie să-i facem nici un fel de concesii, altfel vom avea de suferit tare”.

Aflată acum abia pe locul 13, cu 6 puncte, învinsă în ultimele două runde, Leverkusen a fost mai bună în precedenta stagiune: succes în deplasare, 2-0 (Bellarabi 1, Kiessling 909+5), plus remiză albă acasă. La dueluri directe nu e distanță mare: 25 de victorii, 21 de egaluri, 26 de eșecuri, golaveraj 103-108.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – LEVERKUSEN

NAPOLI – LAZIO

Napoli a dat un prim semn de revenire. Fără nici o victorie în primele trei etape din campionat, cu două puncte și golaveraj negativ (5-6), formația antrenată din vară de Maurizio Sarri s-a trezit brusc în Europa League, unde a demolat-o pe FC Bruges, scor 5-0. ”Am jucat cu entuziasm, iar acest lucru ne-a ajutat”, a explicat Sarri, sigur că ”trecerea la sistemul 4-3-3 a făcut diferența, o să-i acordăm o atenție mai mare fiindcă Mertens și Callejon sînt foarte puternici și-l susțin cum trebuie pe Higuain”.

Cinci locuri mai sus, pe 9, stă Lazio, cu 6 puncte, și i-ar fi fost mult mai bine dacă nu intervenea accidentul de la Verona cu Chievo, 0-4. În Europa League tocmai s-a întors cu o remiză din Ucraina, 1-1 cu Dnepr, fiind egalată în prelungiri în urma unei erori comise de Ștefan Radu.

Patru confruntări directe au fost stagiunea trecută. Lazio a cîștigat ambele deplasări, 4-2 în Serie A (Parolo 33, Candreva 45, Onazi 85, Klose 90 – Higuain 55, 64) și 1-0 în Cupă, Napoli realizînd în deplasare un 1-0 (Higuain 18) și un 1-1. În special eșecul din ultima etapă îi doare foarte tare pe napoletani și-i îndeamnă să caute revanșa, căci din cauza acelui rezultat Napoli a rămas în afara locurilor de Liga Campionilor.

Romanii conduc la ”directe”: 14 victorii, 8 remize, 11 înfrângeri, golaveraj 52-42, dar pentru această partidă au cîteva absențe importante, De Vrij, Klose și Biglia fiind oameni de bază în angrenajul lui Stefano Pioli, care îi va acorda probabil tricoul de titular lui Matri, după dubla din etapa trecută.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – LAZIO

FC PORTO – BENFICA

Cel mai important duel din Portugalia o găsește la șefie pe FC Porto. Formația condusă de spaniolul Julen Lopetegui este neînvinsă, cu trei victorii și o remiză în patru runde, avînd cea mai eficientă defensivă, cu numai două goluri încasate. A marcat de fiecare dată, sincopa intervenind la Funchal, 1-1. Benfica, în schimb, a pierdut un meci, 0-1 pe terenul modestei Arouca, dar contează pe cea mai bună ofensivă, cu 13 reușite.

Campioana s-a impus sezonul trecut pe terenul rivalei, învingînd cu 2-0 (Lima 36, 55). Cei din Porto s-au răzbunat parțial la Lisabona, unde au scos un 0-0. Alb-albaștrii conduc la meciurile directe: 26 de victorii, 11 egaluri, 14 eșecuri, golaveraj 74-54, pe teren propriu raportul fiind 18-3-4, golaveraj 47-21.

Porto se bazează mult pe forma atacantului camerunez Vincent Aboubakar, autor a 6 goluri în 5 partide stagionale. Unul dintre cei ce îl alimentează cu pase, mexicanul Layun, a declarat: ”Meciul cu Benfica nu este pentru a fi jucat, este pentru a fi cîștigat”.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA FC PORTO – BENFICA

Casa Pariurilor

 

Un comentariu
  • C19 spune:

    Nu inteleg de ce nu ne linistesti si pe noi, daca si cam in ce perioada, va fi lansat Digi Sport 4. Meciuri alternative, putine, destule deloc sau in premiera..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă