OLYMPIQUE LYON ÎN CĂUTAREA GLORIEI DE ALTĂDATĂ

OLYMPIQUE LYON ÎN CĂUTAREA GLORIEI DE ALTĂDATĂ

Va urma un week-end foarte interesant, cu un cap de afiș limpede, derbyul din Manchester, de pe ”Old Trafford”, dintre United și City. Plus derbyul de clasament din Spania, cu surprinzătoarea Celta Vigo primind replica Realului. Pînă atunci, programul zilei de azi include, printre altele, o partidă a celor de la Olympique Lyon, echipă aflată încă în căutarea gloriei de altădată, una din Bundesliga, alta din Primera Division, dar și o confruntare din Liga 1.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

OLYMPIQUE LYON – TOULOUSE

Solidă în apărare, cu numai 7 goluri primite în 9 etape, Lyon are deficiențe în atac. Dacă sezonul trecut au izbutit o medie de două reușite pe meci, acum ”olimpicii” lui Hubert Fournier au o medie de 1,4 doar datorită singurului triumf categoric, 4-0 la Caen. A mai fost un 2-0, în rest două remize albe și nu mai puțin de 6 partide cu cîte un gol înscris.

Asta în Ligue 1, fiindcă, în 14 partide din toate competițiile, 12 le-au terminat cu o singură reușită sau chiar niciuna. Importante sînt și desele accidentări ale celor din linia ofensivă, în special cea a golgeterului Fekir. ”Avem mulți tineri, ne lipsește experiența”, a explicat atacantul Lacazette. Acesta va reveni în primul ”11”, după ce a absentat în duelul din Champions League cu Zenit.

Victorioasă în ultimele două jocuri acasă, după un egal și un eșec, Lyon se confruntă cu o echipă, Toulouse, care încă nu s-a impus în deplasare. Ba, de la startul Ligue 1, trupa lui Dominique Arribage nu a cîștigat decît o dată, în prima etapă. Au urmat 5 remize și patru înfrîngeri, deși a deschis scorul de 7 ori, cele 8 puncte reprezentînd cel mai slab parcurs din 2001 încoace. Totuși, a marcat în 8 din 10 partide, dar a și adunat 15 meciuri la rînd, inclusiv din stagiunea precedentă, cu gol primit.

În ediția anterioară fiecare a învins în propriul fief, Toulouse cu 2-1-, Lyon cu 3-0. La meciuri directe, Olympique este superioară:  15 victorii, 10 egaluri, 6 eșecuri, golaveraj 46-26, nepierzînd niciodată acasă. Primii marcatori sînt Fekir (4 reușite), Beauvue (3), respectiv danezul Braithwaite (5).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIQUE LYON – TOULOUSE

HOFFENHEIM – HAMBURG

În căutarea primului succes pe teren propriu se află Hoffenheim. În cele patru partide de pînă acum formația pregătită de Markus Gisdol și-a trecut în cont două înfrîngeri, apoi două remize. Mai bine s-a descurcat în deplasare, cu unica victorie la Augsburg (3-1) și o remiză. Rezultă un total de numai 6 puncte, cu care a ajuns în Bundesliga pe locul 17, penultimul.

Totuși, Hoffenheim se poate lăuda că a înscris în 8 meciuri, singura dată cînd nu a putut să o facă, dar nici să primească gol, fiind în remiza albă cu Darmstadt. Totodată, notabil este și faptul că este prima echipă care i-a pus piedică Borussiei Dortmund(1-1), ce venea după cinci victorii consecutive, cu o medie de aproape patru reușite pe joc.

Situația precară a dus la clătinarea poziției lui Gisdol. Jucătorii i-au luat apărarea. După o ședință între ei, atacantul Volland a zis: ”Am decis că trebuie să facem tot posibilul să ne salvăm antrenorul. O victorie cu Hamburg ar fi un bun început. Avem nevoie să progresăm, să ne ridicăm nivelul jocului, să oferim un fotbal atractiv în ofensivă bazat însă pe o defensivă stabilă”.

Hamburg (locul 12) a tranșat două din cele trei triumfuri pe teren străin. Ultimul, 1-0 la Ingolstadt, a fost urmat de trei dispute fără gol dat și un singur punct obținut, runda anterioară, 0-0 acasă cu Leverkusen. Oamenii lui Bruno Labbadia au încheiat 7 dintre jocurile sale la zero, de o parte sau de alta.

În urmă un sezon, Hoffenheim a ieșit mai bine din duelurile cu Hamburg: un egal ”afară”, 1-1, victorie acasă, 3-0. Acum marchează cel mai mult în primul sfert de oră, în vreme ce adversarii o fac în ultimul. Golgeteri sînt Volland (5), Schmid (3), respectiv Lasogga (3).

Ambele rivale au accidentați. Hamad, Malbasici, Zuber la gazde, Hirzel, Gotz, Marcos, Diaz, Hunt, Kacar, P. Muller, Olici la vizitatori.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HOFFENHEIM – HAMBURG

RAYO VALLECANO – ESPANOL

Trei înfrîngeri la rînd are Rayo Vallecano, cu 4 goluri marcate și 10 încasate, jumătate din fiecare pe ”Camp Nou” cu FC Barcelona. Nici pe teren propriu nu are un bilanț nemaipomenit. Din patru partide, a cîștigat una, în alta a remizat, plus două eșecuri, perioadă în care a marcat numai trei din totalul de 8 goluri.

Formație fără remiză, precum concitadina FC Barcelona, Espanol a triumfat în runda anterioară, 3-1 la Sevilla cu Betis, după ce pierduse precedentele două partide. Din patru vizite, două le-a cîștigat și două le-a pierdut, de fiecare dată marcînd sau încasînd cîte trei goluri.

Numai într-un meci din ultimele 15 cu Espanol în Primera a obținut Rayo victoria, 2-0 în martie 2013. Acum își pune cel mai mult speranțe în atacantul Javi Guerra, care are 4 reușite în 6 partide jucate. Dincolo, Espanol mizează pe Felipe Caicedo. Ecuadorianul a înscris în precedentele două jocuri și o singură dată în carieră i s-a întîmplat să o facă în trei meciuri la rînd din campionat, în 2010, cînd era la Levante.

Echipele cu cele mai multe goluri încasate din careu, 16 din 17, Rayo și Espanol au marcat în ambele dispute din stagiunea trecută. Barcelonezii au terminat mai bine: 3-1 în Vallecas, 1-1 acasă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – ESPANOL BARCELONA

ACS POLI TIMIȘOARA – CFR CLUJ

Rateuri a început să dea Poli ACS. După cinci partide de invincibilitate (două victorii, apoi trei egaluri), timișorenii au pierdut runda trecută primul meci din Liga 1 cu Florin Marin pe bancă, 1-3 pe terenul Pandurilor. Această înfrîngere a fost completată de cea din Cupa Ligii, 0-1 cu Steaua, la București.

Acasă, totuși, s-a comportat bine. Cu două înfrîngeri în primele trei partide pe ”Dan Păltinișanu”, ”violeții” au ajuns la patru partide în care nu au pierdut, cu două victorii (una cu Steaua) și tot atîtea egaluri. Ei au în total 14 puncte, la fel și CFR-ul, care ar fi stat mai bine dacă nu era penalizată (6p).

7 deplasări au avut clujenii. Bilanțul lor se cifrează la o victorie, patru remize și două insuccese. De la singurul triumf, 2-0 cu Dinamo, însă, nu au mai putut cîștiga deloc. Au fost două egaluri, apoi două eșecuri cu 2-1, ambele pe propria arenă, plus eliminarea din Cupa Ligii în fața aceleiași Dinamo. Seria nereușitelor a periclitat poziția antrenorului Francisc Dican, amenințat cu concedierea.

Cu 1-0 a învins CFR în tur, gol Jakolis (57). Au mai fost două dispute în stagiunea 2013-2014, 2-2 și 1-0 pentru bănățeni, plus un amical în septembrie 2010, cîștigat de ardeleni, 4-0.

Elek (3), Goga (3), respectiv Cristian Lopez (6) sînt principalii marcatori ai celor două echipe. Gazdele punctează mai des în primul sfert de oră al reprizei secunde, iar clujenii – între minutele 15-30 și 45-60.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ACS POLI TIMIȘOARA – CFR CLUJ

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă