CUPA LIGII, UN OBIECTIV PENTRU KLOPP

CUPA LIGII, UN OBIECTIV PENTRU KLOPP

Într-un sezon ce se anunță complicat, cu Jurgen Klopp încercînd să-și pună în aplicare ideile în fața unui colectiv nou, Cupa Ligii poate reprezenta un obiectiv important pentru Liverpool. Ar fi un trofeu, care i-ar aduce lui Klopp și mai multă încredere pentru viitor. Pînă la finală, cei de la Liverpool mai au de trecut hopul Southampton și apoi dubla manșă din semifinale. E un punct de atracție al zilei de azi, celălalt fiind, e limpede, confruntarea dintre ASA Tg Mureș și Steaua, din Liga 1. Tot azi se joacă în Ligue 1, dar și-n Cupa Spaniei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SOUTHAMPTON – LIVERPOOL, ora 21:45

În singurul ”sfert” al Cupei Ligii între două formații din Premier League, Southampton o așteaptă pe Liverpool cu destule temeri. Formația olandezului Ronald Koeman a pierdut ultimele două partide, precedenta fiind un 1-3 pe terenului liderului Manchester City. Anterior, fusese învinsă de Stoke (0-1) acasă, unde nu mai cedase de patru meciuri. Acela a fost și unicul joc din ultimele 11 în care nu a înscris.

”Se poate spune că e o minicriză, însă o putem depăși repede”, a zis Koeman. ”Trebuie să jucăm mai curajos. În prima repriză cu City am fost cam timorați, iar asta ne-a costat”, a remarcat mijlocașul sîrb Dusan Tadici. Southampton e pe locul 10 în Premier League, ultima din clasament cu golaveraj pozitiv, 20-17.

Cu un singur eșec în ultimele 16 partide, în toate competițiile, Liverpool nu a mai pierdut în deplasare din 12 septembrie, 1-3 la Manchester cu United. De atunci a făcut 6 vizite, cu trei egaluri, apoi trei victorii, între care 3-1 cu Chelsea și 4-1 cu Manchester City. În Premier League, trupa lui Jurgen Klopp se găsește pe a 6-a poziție avînd cel mai slab atac, golaveraj 18-15, dintre primele 10 clasate.

Cele două echipe s-au înfruntat pe ”Anfield” pe 25 octombrie, scor 1-1 (Benteke 77 – Mane 86). Sezonul trecut, Liverpool a obținut două succese, 2-1 acasă și 2-0 ”afară”. Ultimul triumf al ”sfinților” a fost în septembrie 2013, 1-0 la Liverpool. Tot în acel an se impuseseră și acasă, 3-1 în martie.

Gazdele contează pe reintrarea golgeterului Graziano Pelle, suspendat cu City. Accidentați rămîn Gardoș, Forster și Rodriguez. ”Cormoranii” îi au cu probleme pe Ings, Henderson și Sturridge, dar ultimii doi par a fi titulari. Nu e exclus ca Jurgen Klopp să mizeze pe tînărul Ibe.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SOUTHAMPTON – LIVERPOOL

AS MONACO – CAEN, ora 20:00

Un singur eșec a suferit AS Monaco în precedentele 9 etape, 1-3 la Bordeaux, după care au venit succesul de acasă cu Nantes (1-0) și recentul 3-3 de la Marseille. Trei goluri într-un joc nu mai dăduse de 6 meciuri, tot la un 3-3 și tot ”afară”, la Guingamp. În Ligue 1 se află pe locul 7, unul sub zona cupelor europene, cu 24 de puncte în 15 jocuri, și e prima formație din clasament fără plus la golaveraj, 21-21. A înscris, totuși, măcar o dată în ultimele 11 jocuri, numai PSG (26) și Lorient (12) stînd mai bine. Acasă a bifat trei egaluri, două eșecuri, apoi două victorii, cinci din ultimele 8 goluri dîndu-le în urma unor faze fixe.

Pe ”Louis II” vine Caen, ocupanta unei surprinzătoare poziții secunde, cu 28 de puncte, 13 mai puține decît liderul PSG. Echipa antrenată de Patrice Lagarde stă bine în defensivă, dar nu se poate lăuda cu atacul, modest, cu numai 18 goluri date. Este ultima la capitolul egaluri, unul singur, doar ca St. Etienne. În precedentele 3 runde a strîns 7 puncte, după două înfrîngeri în care n-a putut marca. În deplasare a înregistrat patru victorii și trei eșecuri, alternîndu-le mereu. În vizita anterioară a triumfat la Bordeaux, 4-1.

Stagiunea trecută, Monaco s-a descurcat mai bine, 2-2 la Monte Carlo, dar 3-0 ”afară”. Ultimul succes al lui Caen  a fost în deplasare, 1-0 în mai 2013. Acum, ambele formații marchează mai des după pauză.

Pe șapte jucători nu se poate baza antrenorul monegasc Leonardo Jardim. Toulalan, Dirar, Cavaleiro, A. Traore, Lemar, Bahlouli sînt accidentați, iar Lacina Traore este suspendat, condiții în care printre titulari și-ar face loc Ricardo Carvalho, Pasalici, Bernardo Silva, probabil El Shaarawy. Drept de joc nu are nici Yahia, de la Caen, de la care mai lipsesc Beaulieu, Voisin, accidentați, însă ar putea reintra Imorou.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – CAEN

UDINESE – ATALANTA, ora 22:00

Udinese și Atalanta sînt protagonistele singurei ”optimi” din Cupă între două echipe din Serie A. Ambele vin după victorii importante în deplasare, în campionat, 3-2 cu Chievo, respectiv 2-0 cu AS Roma. Pentru gazde (locul 11), a fost prima dată în acest sezon cînd au izbutit să lege două succese, anterior trecînd acasă de Sampdoria, scor 1-0. Pe teren propriu au cedat primele trei meciuri, apoi și-au trecut în cont două egaluri și două triumfuri, intercalate, în trei neprimind gol.

Victoria de pe ”Olimpico” a fost întîia pentru Atalanta, locul 9 în Serie A, după trei partide (două înfrîngeri, un egal) fără să fi putut marca. Iar cînd reușește, o face mai ales în primul și în ultimul sfert de oră al reprizei întîi. Contează în special pe argentinianul German Denis, devenit stranierul cu cele mai multe goluri în istoria clubului, 54, depășindu-l pe Poul Rasmussen, care punctase de 53 de ori între 1952 și 1956.

Cu 2-0 a învins Udinese stagiunea anterioară în Serie A, revanșa terminîndu-se 0-0. Ultimul succes al echipei din Bergamo datează din septembrie 2013, 2-0 acasă, iar ”afară” – 3-1 în octombrie 2009.

La gazde, antrenorul Stefano Colantuono preconizează să-și menajeze o parte dintre titulari în perspectiva duelului de duminică împotriva Fiorentinei, din deplasare. Veteranul Di Natale (38 de ano) va fi probabil titular, mai ales că se află în centrul atenției după ce a anunțat că ar vrea să se retragă la final de 2015. Cu probleme medicale, va fi odihnit Wague, dar e posibil să fie menajați și Felipe, și Adnan. Dincolo, tehnicianul Edoardo Reja speră să-i recupereze pe Pinilla și Toloi, cu probleme medicale ca Bellini, Carmona și Drame.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA UDINESE – ATALANTA

ASA TG. MUREȘ – STEAUA, ora 20:30

Dispută între două echipe cu mari probleme pe banca tehnică. La ASA, Cristiano Bergodi se află pe picior de plecare. Italianul ar fi cerut rezilierea contractului, ceea ce s-ar rezolva în cîteva zile, din motive familiale, soția fiindu-i în spital. Nici sportiv nu e bine: ardelenii nu au cîștigat de trei meciuri și, cu 27 de puncte în 19 etape, se află pe locul 6, ultimul de play-off, cu un avans de numai o lungime față de Craiova și Iași. În week-end s-au înclinat la Timișoara, 0-2, după patru runde fără eșec: două succese (unul cu Astra), apoi două egaluri (unul, acasă cu Viitorul).

La Steaua e și mai mare tevatura. După eșecul cu Astra, al doilea consecutiv (roș-albaștrii nu mai legaseră două înfrîngeri de patru ani), Mirel Rădoi a demisionat. Patronul Gigi Becali a anunțat că echipa va fi condusă pînă la finele anului de Țiți Dumitriu. Acesta a declarat însă că el e antrenor doar în acte, iar de echipă se va ocupa Nicolae Dică, secundul lui Rădoi: ”El își va asuma tot ce se întîmplă în ultimele meciuri din acest an”. Steaua a obținut o singură victorie în ultimele 6 partide, cu trei eșecuri în precedentele patru runde, rezultate negative care au coborît-o pe locul 5, cu 30 de puncte, 10 sub liderul Astra. În total a strîns deja 5 înfrîngeri, în vreme ce tot sezonul trecut a suferit doar 7.

Cu 1-1 s-a terminat confruntarea din tur, cînd au înscris Adi Popa (31), respectiv Jazvici (54). În stagiunea precedentă, ASA a învins Steaua de trei ori cu același scor, 1-0, de două ori în campionat și o dată în Supercupă. Ultima victorie a bucureștenilor s-a consemnat în Cupă, 3-1 în septembrie 2012, iar în campionat – 1-0 în noiembrie 2010. Acum, fiecare are cîte 6 meciuri fără gol primit și alte cîte 7 fără să fi marcat. Gazdele punctează mai mult în prima repriză, în vreme ce adversarii o fac la reluare.

Tg. mureșenii nu au mari probleme de lot. În schimb, Steaua nu va conta pe trei jucători importanți: fundașii Varela și Toșca, plus Chipciu, accidentat. În atare condiții, Papp va fi mutat apărător central, Rîpă va reintra fundaș dreapta, iar Guilerme va juca pe stînga. În atac va reapărea Tade.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – STEAUA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă