GRANZII SPANIEI ÎȘI TERMINĂ AZI REPREZENTAȚIILE PE 2015

GRANZII SPANIEI ÎȘI TERMINĂ AZI REPREZENTAȚIILE PE 2015

Premier League și Primera Division închid anul fotbalistic. Liverpool e ultimul mare nume din fotbalul englez care se prezintă în fața publicului în acest 2015, iar contextul rezultatelor din această rundă îi poate ajuta pe ”cormorani” să se apropie de zona europeană a clasamentului, inclusiv chiar de titlu. În Spania, cele trei favorite joacă azi una după alta partide în care pleacă în mod evident drept favorite, doar că sincopele și, automat surprizele, pot apărea oricînd după o perioadă de vacanță. Real Madrid, Atletico și Barcelona își încheie, în această ordine, reprezentațiile din acest an, dar Primera oferă și mîine, în ultimele ceasuri ale lui 2015, un derby local suficient de atractiv, Villarreal-Valencia. Tot azi se joacă multe partide atractive și-n Scoția.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SUNDERLAND – LIVERPOOL, ora 21:45

Aflată abia pe locul 19, penultimul, cu 12 puncte în 18 etape, Sunderland este condamnată să învingă pentru a nu pierde contactul cu echipele din fața sa, prima, Newcastle, avînd un avans de cinci lungimi. Formația pregătită de Sam Allardyce, cel ce l-a înlocuit pe olandezul Dick Advocaat la începutul lui octombrie, are cea mai slabă defensivă, întrecută de 37 de ori, și e a doua la eșecuri, 12, capitol la care doar ”lanterna roșie” Aston Villa o întrece (13).

A suferit patru înfrîngeri consecutive după ultimul succes, 2-0 acasă cu Stoke, cu 11 goluri luate și 3 date, dar contra unor rivali importanți, Chelsea, Manchester City, Watford și Arsenal. În numai unul din precedentele 6 meciuri nu a înscris. Două dintre cele trei succese stagionale le-a obținut pe teren propriu, unde a mai bifat două remize și patru insuccese. Cu Allardyce pe bancă nu a luat decît două goluri în patru meciuri, însă ambele au însemnat înfrîngeri cu 1-0.

Liverpool a bătut-o runda anterioară pe fruntașa Leicester (1-0), prima victorie după trei jocuri de pauză. Se află pe locul 10, cu 27 de puncte, cu un decalaj de patru puncte față de zona cupelor continentale, și e prima din clasament cu golaveraj negativ, 21-22. Precedentele două deplasări le-a pierdut fără să marcheze, dar a primit cinci goluri: n-a mai cedat trei partide la rînd din 2012. ”Afară” are un total de trei triumfuri, trei nuluri și trei eșecuri.

Martie 2012 este data ultimei victorii a lui Sunderland cu Liverpool, 1-0 acasă. De atunci, ”cormoranii” au obținut patru succese și două remize: sezonul trecut au făcut 0-0 pe ”Anfield” și 1-0 în deplasare. Aceștia nu au încasat decît 10 goluri în anterioarele 22 de dueluri directe cu Sunderland în Premier League și nu au pierdut decît trei din ultimele 28 de precedente, toate ”afară” și la limită.

Matthews, S. Larsson și Kaboul sînt jucătorii indisponibili de la gazde, incert fiind OShea. Dincolo, antrenorul Jurgen Klopp nu poate conta pe Milner, Rossiter, Flanagan, Sturridge, Skrtel, Gomez, Ings.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUNDERLAND – LIVERPOOL

REAL MADRID – REAL SOCIEDAD, ora 17:00

Cu 33 de puncte adunate în 16 jocuri, Real Madrid caută să țină aproape de FC Barcelona și Atletico, ambele cu două puncte în plus, dar și să-și reconfirme apetitul ofensiv reliefat în precedenta partidă, 10-2 acasă cu Rayo. Anterior cedase la Villarreal, 0-1, în al treilea eșec din ultimele 6 etape. Gruparea ”blanco” s-a înclinat pe teren propriu doar în fața Barcelonei, plus 6 victorii și un egal. Acum are cel mai prolific atac, cu 42 de reușite, și a treia defensivă, învinsă de 15 ori.

Alt gen de țintă are Real Sociedad, să se îndepărteze de zona retrogradării. În acest moment se găsește pe a 14-a poziție, cu 16 puncte. Nu exceleză nici defensiv, nici ofensiv, golaveraj 17-22, iar în trecutele două runde a strîns numai un punct. Din deplasare s-a întors cu două victorii, două remize, patru înfrîngeri. În precedentele trei vizite a luat un singur punct, cu un gol dat și 7 încasate.

Ambele formații contează pe buni marcatori. La Real se disting Cristiano Ronaldo, cu 12 goluri, și Benzema (11), la basci se remarcă Agirretxe, care a semnat nu mai puțin de 12 din cele 17 reușite ale echipei sale. Dacă madrilenii punctează mai des în prima repriză, adversarii o fac în ambele părți, o treime dintre goluri izbutindu-le între minutele 75 și 90.

Rafa Benitez nu mai are jucători cu probleme medicale după ce Sergio Ramos, Dani Carvajal și Varane au revenit la antrenamente, dar, din motive de precauție, primii doi nu vor evolua. Oaspeții nu mizează pe doi oameni, Zurutuza și Raul Navas, ambii accidentați.

În sezonul trecut, fiecare a învins acasă, Sociedad cu 4-2, Real cu 4-1. Ultimul succes al trupei din San Sebastian pe ”Bernabeu” a fost în mai 2004, scor 4-1. De atunci s-au consemnat o remiză și 7 victorii ale madrilenilor, ultimele 6 consecutiv: de cinci dispute aceștia au dat numai patru sau cinci goluri. În duelurile directe se înscrie, în general, mult și foarte des: anteriorul 0-0 a fost tocmai în noiembrie 2002, în capitala Spaniei.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – REAL SOCIEDAD

RAYO VALLECANO – ATLETICO MADRID, ora 19:15

Rayo vine după umilitorul 2-10 cu Real pe ”Bernabeu”. Pe locul 18, primul retrogradabil (14 puncte), echipa din cartierul madrilen Vallecas nu a mai cîștigat de cinci partide, cu o remiză, apoi patru înfrîngeri. Deține de departe cea mai slabă apărare, cu 37 de goluri încasate, dar și cele mai multe înfrîngeri, 10. În schimb, are printre cele mai puține egaluri, numai două. Din cele patru victorii stagionale trei le-a realizat pe teren propriu, pe lîngă un egal și patru eșecuri, ultimele două la rînd.

Atletico s-a împiedicat neașteptat runda trecută, 0-1 la Malaga, și a ratat ocazia să treacă la șefie înaintea Barcelonei, care-și amînase partida de la Gijon, cele două conducînd topul cu cîte 35 de puncte. Eșecul a fost primul după 9 meciuri cu două egaluri și 7 succese, 5 la rînd, cu goluri date mereu: cealaltă dată cînd nu izbutise să înscrie fusese la precedentul eșec, 0-1 la Villarreal. Din cele trei insuccese din actualul sezon, două au fost ”afară”. Madrilenii marchează constant, dar puțin (22 de goluri). În schimb, au cea mai bună defensivă, învinsă de doar 8 ori în 16 jocuri (în 9 nu au cedat deloc).

Cinci absențe la gazde, accidentații Ebert, Tono și suspendații Baena, Tito, Nacho Martinez. În locul ultimului ar putea intra Răzvan Raț, care și-a reluat antrenamentele după problemele la umăr care l-au ținut o lună departe de gazon. Trei indisponibili și la Atletico: Filipe Luis, Gabi (suspendați) și Tiago (accidentat). Jackson Martinez a revenit la antrenamente și ar putea bifa măcar cîteva minute.

Cu o remiză albă s-a încheiat disputa din stagiunea anterioară de pe arena lui Rayo. Ulterior, roș-albii s-au impus acasă cu 3-1. Trupa din Vallecas a triumfat ultima oară pe teren propriu în februarie 2013, scor 2-1, precedentul eșec fiind un 2-4 în ianuarie 2014.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA RAYO VALLECANO – ATLETICO MADRID

FC BARCELONA – BETIS SEVILLA, ora 21:30

Rămasă pe prima poziție datorită golaverajului, chiar dacă și-a amînat disputa anterioară de la Gijon pentru a juca și cîștiga Mondialul cluburilor, FC Barcelona încearcă să obțină un nou succes după două remize la rînd. Ultima, 2-2 cu La Coruna, a însemnat primele puncte pierdute în actuala Primera pe teren propriu, după cinci victorii consecutive. Catalanii beneficiază de al doilea atac, 36 de goluri, și au adunat cele mai multe victorii, 11, dar și cele mai puține înfrîngeri, două. Totodată, sînt singurii din campionat care au înscris în fiecare etapă.

Pe ”Camp Nou” se prezintă una dintre specialistele din deplasare, Betis. Trupa din Sevilla (locul 11, 20 de puncte) a realizat patru din cele cinci victorii stagionale, patru la limită, pe teren străin, plus două egaluri și două înfrîngeri. Are cel mai slabă linie ofensivă din primele 12 clasate, 13 reușite, dar stă acceptabil în apărare, cu 19 goluri luate. În anterioarele patru partide nu a pierdut decît o dată, pe lîngă două remize și un triumf, cu două goluri date și tot atîtea luate. Totuși, nu a înscris de două jocuri. Este o echipă zgîrcită: 7 din meciurile sale s-au încheiat la limită, 5 cu 1-0, de o parte ori de alta.

Două succese a bifat FC Barcelona sezonul anterior, 4-1 ”afară”, 3-1 acasă. Precedenta victorie a lui Betis contra catalanilor s-a consemnat în Cupă, 3-1 în ianuarie 2011, pe teren propriu, unde s-a impus și precedenta dată în campionat, 3-2 în martie 2008. Pe ”Camp Nou”, andaluzii nu au mai învins din august 2005, 2-1 în Supercupa Spaniei (dar 0-3 acasă). În 50 de dueluri directe de Primera la Barcelona, gazdele au înregistrat 38 de victorii, 8 egaluri și numai 4 înfrîngeri, ultima tocmai în 1998, scor 1-3.

Cu 70 la sută dintre goluri date în repriza secundă, ambele formații mizează pe atacanți în formă. La gazde sînt Neymar (14 goluri), Luis Suarez (13), Messi (5), dincolo Ruben Castro, care a dat 8 din cele 13 reușite alb-verzi, plus două pase decisive. Mici probleme de efectiv doar la gruparea ”blaugrana”, cu Rafinha și Douglas accidentați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – BETIS SEVILLA

FC DUNDEE – CELTIC, ora 21:45

FC Dundee încearcă să pătrundă în zona play-off de titlu, unde intră primele 6 clasate la terminarea sezonului regulat. Acum o separă doar o poziție, avînd 23 de puncte după 20 de meciuri. Stă bine în atac, 29 de reușite, însă posedă una dintre cele mai slabe apărări, cu 35 de goluri primite, doar codașele Kilmarnock și Dundee United luînd mai multe. Alb-albaștrii au numai o victorie în ultimele zece partide, plus nu mai puțin de cinci rezultate de 1-1. Acasă și-a trecut în cont trei succese, ultimul pe 19 decembrie, 4-0 cu Hamilton, plus trei egaluri și trei eșecuri.

De două partide nu a mai învins Celtic, dar are numai o înfrîngere de 12 jocuri, perioadă în care în doar două partide nu a marcat, în două remize albe pe teren propriu. Alb-verzii sînt pe primul loc cu 43 de puncte, unul peste Aberdeen, pe arena căreia au suferit unicul eșec de ”afară” (1-2), unde au mai înregistrat 7 triumfuri și două nuluri. Ei beneficiază de cel mai bun atac, 47 de reușite, dar și apărare, 16 goluri primite. De asemenea, au cele mai multe victorii (13) și cele mai puține înfrîngeri (două). Antrenorul Ronny Deila are însă și ceva probleme de lot, Dedryck Boyata, Stuart Armstrong și Leigh Griffiths sînt incerți, iar Scott Brown și Charlie Mulgrew nu vor putea fi folosiți.

Turul de la Glasgow a fost la discreția lui Celtic, care a bifat cel mai detașat succes stagional, 6-0 (Rogici 14, Griffiths 16, Izaguirre 54, 61, Brown 87, Cifci 88). Din mai 2001 datează precedenta victorie a lui FC Dundee, 2-0 la Glasgow. De atunci, Celtic a realizat 21 de succese și 3 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC DUNDEE – CELTIC

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă