FARMECUL LUPTEI PENTRU EVITAREA RETROGRADĂRII

FARMECUL LUPTEI PENTRU EVITAREA RETROGRADĂRII

Trecută de cele mai multe ori în plan secund, căci disputele pentru titlu acaparează în general toată atenția, lupta pentru evitarea retrogradării are farmecul ei, pasiunile ei, de cele mai multe ori mai aprinse decît lupta pentru titlu, rivalitățile ei. Levante și Las Palmas se duelează astăzi în meci direct, obiectivul ambelor fiind clar, menținerea și-n sezonul viitor în Primera Division. În programul zilei de azi regăsim o confruntare asemănătoare din Portugalia, dar și partide din campionatele Greciei și Turciei, cu implicații în zona cupelor europene.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEVANTE – LAS PALMAS, ora 21:30

Și Levante, și Las Palmas luptă pentru evitarea retrogradării. Gazdele sînt pe ultima poziție, cu doar 14 puncte în 20 de etape. Avînd 4 puncte în plus, adversara ocupa locul 16 înaintea rundei, dar a coborît pe 18 după ce Granada și Rayo au cîștigat sîmbătă. Ambele rivale au cîte 9 jocuri fără să fi marcat, iar cînd au făcut-o au preferat repriza a doua, parte cînd una a semnat  77 la sută dintre goluri, iar cealaltă – 69 la sută.

Cu cele mai puține victorii, 3, și cele mai multe eșecuri, 12, Levante suferă și în atac, și în apărare, golaveraj 17-36, fiind echipa cu cele mai multe goluri luate în ultimul sfert de oră, nu mai puțin de 15. Un singur triumf, realizat în precedenta partidă de pe teren propriu (2-1 cu Rayo), a obținut de 8 jocuri încoace, pe lîngă un egal și șase înfrîngeri. Pe teren propriu a marcat în 7 din 10 meciuri, într-un bilanț de două succese, trei nuluri și cinci eșecuri. Formația valenciană este singura care încă nu a primit vreun penalty în actuala Primera.

Și Las Palmas stă rău la realizări, golaveraj 19-30, cu 97 la sută dintre goluri primite din interiorul careului. Etapa trecută a cedat acasă, 0-3 cu Atletico, după trei runde invincibile, cu o victorie urmată de două egaluri. Acesta a fost și unicul meci din ultimele 7 în care nu a înscris. Din cele patru triumfuri stagionale, nici unul nu l-a obținut ”afară”, de unde a revenit cu trei remize și șase insuccese. În total, ”galbenii” nu au mai învins în deplasare în Primera de 19 partide (7 nuluri, 12 eșecuri): precedentul triumf a fost un 3-1 la Tenerife tocmai pe 22 decembrie 2001.

După 0-0 în tur, Levante a rămas fără victorie în meciurile din elită cu Las Palmas, bifînd două egaluri și un eșec. Unica înfruntare din Valencia a fost un 2-2 în noiembrie 1964. Cele două formații s-au mai confruntat în ligile inferioare, anterior în sezonul 2009-2010 din Segunda, cînd Las Palmas s-a impus acasă, 1-0, și a remizat pe ”Estadio Ciudad de Valencia”, 0-0.

Levante se așteaptă la o revigorare odată cu sosirea atacantului italian Giuseppe Rossi, împrumutat de la Fiorentina. Recent, cumpărase alt ”vîrf”, pe columbianul Mauricio Cuero, pentru care a plătit 3,2 milioane de euro lui Banfield. Acum, are probleme cu Juanfran, Casadesus, Jose Mari, toți accidentați. În aceeași situație se găsesc Asdrubal, Hernan și Castellano, de la Las Palmas.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEVANTE – LAS PALMAS

TONDELA – BOAVISTA, ora 22:00

Confruntare între cele mai slabe echipe din Primeira. ”Lanternă roșie” este Tondela, cu numai 9 puncte strînse în 18 runde, în timp ce Boavista ocupă locul de deasupra sa, al 17-lea, cu 13 puncte. Ele au cele mai puține victorii din campionat, două, respectiv trei, dar și cele mai multe înfrîngeri, 13, respectiv 11. Codașe mai sînt la goluri marcate, nu și la cele primite, golaveraj 12-29 contra 13-27.

Pregătită din decembrie de Armand Petit, antrenorul cu care începuse sozonul Boavista, Tondela nu a mai cîștigat de trei meciuri (două eșecuri, apoi o remiză) după al doilea succes stagional, 3-2 la Rio Ave. Primul fusese obținut pe teren propriu, 1-0 cu Nacional Funchal, tocmai pe 30 august. De atunci, acasă și-a trecut în cont un egal și șase înfrîngeri, precedentele cinci consecutiv, cu doar un gol dat și 11 încasate. Totuși, a înscris în patru din anterioarele cinci partide. În schimb, doar într-o partidă din 18 apărarea nu i-a cedat.

Cu bolivianul Erwin Sanchez pe bancă din noiembrie, Boavista a triumfat etapa trecută, 4-0 pe teren propriu cu Setubal, după o pauză de 12 jocuri (3 remize, 9 insuccese), 9 dintre ele fără gol dat. Seria începuse de la un 2-0 la Coimbra, unica victorie din deplasare, completată de două nuluri și 6 eșecuri. În total, alb-negrii nu au marcat în nu mai puțin de 11 din 18 runde.

În tur, Boavista a bifat pima victorie stagională, 1-0 (Luisinho 47). Cele două formații nu se mai întîlniseră din sezoanul 2011-2012 al ligii a treia, cînd Tondela s-a impus de două ori, 3-2 acasă, 1-0 la Porto.

Gazdele speră să-l recupereze pe atacantul Murillo, cu dureri musculare, și este posibil să le ofere debutul noilor veniți, atacantul columbian Erick Moreno, împrumutat de la Braga, și portarul spaniol Enaut Zubikarai, anterior la Real Sociedad, cel din urmă luîndu-i locul englezului Matt Jones, la care s-a renunțat. Un debut este prevăzut și la Boavista, cel al mijlocașului spaniol Mario Martinez, acontat de Erwin Sanchez din țara sa, de la Blooming. Tehnicianul bolivian le-a cerut elevilor săi să fie foarte atenți la contrele gazdelor.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA TONDELA – BOAVISTA

IRAKLIS – PLATANIAS, ora 19:30

Iraklis încă speră să pătrundă în play-off-ul de Champions League. Formația din Salonic are 22 de puncte, fiind pe locul 8 înaintea rundei a 19-a. Numai o victorie a obținut în ultimele cinci etape, pe lîngă două egaluri și două eșecuri, și a marcat mereu de trei jocuri încoace. A pierdut primele două partide de acasă, apoi a devenit imbatabilă, realizînd trei remize și trei triumfuri, fără gol luat în precedentele patru dispute. Se numără printre echipele cu cele mai multe nuluri, 7.

Pe locul 10 înaintea etapei, cu 20 de puncte, Platanias a creat senzație runda trecută, cînd a pus capăt seriei de 17 victorii ale liderului Olympiakos Pireu, printr-un 1-1 pe teren propriu. Doar a remizat în anterioarele două meciuri, după trei înfrîngeri la rînd: ultimul succes, 2-0 cu Xanthi Skoda, a fost în deplasare, unde, în total, a înregistrat două victorii, două egaluri și cinci eșecuri. Trupa din Perivolia nu a înscris decît o dată în precedentele cinci etape.

Cu 0-0 s-a încheiat întîlnirea din tur, așa cum s-a terminat și cea din faza grupelor Cupei, tot de pe terenul lui Platanias. Acestea sînt singurele înfruntări oficiale dintre cele două formații.

În lotul gazdelor se află și Costin Lazăr. Condiționat și de probleme medicale, mijlocașul român a evoluat în 6 din 18 jocuri, mereu titular. În aceste dispute, Iraklis nu a cîștigat deloc: trei eșecuri urmate de trei egaluri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA IRAKLIS – PLATANIAS

BASAKSEHIR – KASIMPASA, ora 20:00

Un duel neașteptat pentru un loc de Europa League. Înaintea etapei a 19-a, gazdele de la Basaksehir se găseau pe a 4-a poziție, cu 32 de puncte (numai unul sub Galatasaray), iar rivala – pe a 5-a treaptă, cu două puncte mai puțin. Ambele trupe din Istanbul stau bine la realizări, golaveraj 26-17, respectiv 24-16.

Antrenată de fostul selecționer turc Abdullah Avci și cu veteranii Emre Belozoglu și Semih Senturk în lot, Basaksehir a intercalat trei victorii cu două egaluri în ultimele cinci meciuri. Doar o dată în precedentele zece partide nu a marcat. Are patru succese la rînd pe teren propriu după al doilea eșec stagional acasă, 0-2 cu Galatasaray, unica din cele opt vizite primite în care nu a înscris.

Cu portarul suedez Isaksson și atacantul Eren Derdiyok (ex-Basel, Leverkusen, Hoffenheim) în efectiv, Kasimpasa s-a înclinat etapa anterioară, 1-2 pe propria arenă cu Gaziantep, după 8 jocuri de imbatabilitate, cu patru triumfuri și tot atîtea nuluri, între care un 3-3 ”afară” cu Besiktas și un 2-2 acasă cu Galata. Patru victorii din totalul de opt le-a realizat pe teren străin, completate de trei remize și doar un eșec, 0-1 cu Genclerbirligi tocmai pe 29 august: în deplasare nu a mai pierdut de 6 meciuri.

Cu 1-0 (Scarione 32) s-a impus Kasimpasa în tur. Cu un sezon în urmă, Basaksehir fusese mai bună, 1-0 ”afară”, 1-1 acasă. Ultima victorie a lui Kasimpasa pe teren propriu a fost în august 2010, scor 3-1: de atunci, două remize și două înfrîngeri, în toate competițiile. Acum, gazdele au marcat 70 la sută dintre cele 26 de goluri în repriza secundă. Adversara preferă ambele părți, însă 30 la sută dintre cele 24 de reușite le-a dat între minutele 75 și 90.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BASAKSEHIR – KASIMPASA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă