ROMÂNIA LA TESTUL DE SPANIOLĂ

ROMÂNIA LA TESTUL DE SPANIOLĂ

După victoria cu Lituania, obținută la capătul unui joc ce a lăsat loc de puține comentarii pozitive, ”naționala” României întâlnește astăzi una dintre cele mai puternice participante la Europeanul din vară. Spania a aterizat la Cluj din postura de deținătoare a trofeului, pe care l-a câștigat, de altfel, și-n 2008, dar nici trupa lui Vicente Del Bosque nu vine după o prestație tocmai strălucită în compania Italiei. Probabil că din primul ”11” al Spaniei vor lipsi câteva din piesele importante ce au jucat la Udine, dar asta nu înseamnă că cei care vor intra nu se vor ridica la înălțime. Nu-i singurul meci al zilei, programul fiind completat inclusiv de un duel din Cupa Ucrainei, cu Șahtior mare favorită pentru a trece mai departe.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ROMÂNIA – SPANIA, ora 21:45

România n-a pierdut niciodată acasă contra Spaniei

După aproape un deceniu, România dă iar ochii cu Spania. Ultima dată s-a terminat bine pentru ”tricolori”, care au învins în meciul amical de la Cadiz (1-0) prin golul semnat de Marica în minutul 56. Ei nu cedaseră nici în partida anterioară, tot pe teren iberic și în alt test, 1-1 (Joseba Etxeberria 49 – Gabi Popescu 82) în noiembrie 1997. Unicul succes obținut de ”Furia Roja în anterioarele 4 dueluri directe a fost un 2-1 (Manjarin 11, Amor 84 – Răducioiu 29) la Euro 1996, când pe banca noastră se găsea tot Anghel Iordănescu. În precedenta partidă din România, din aprilie 1987, noi am câștigat cu 3-1 în preliminariile CE 1988. De altfel, nu am pierdut niciodată în cele 6 dueluri directe de pe teren propriu, cu 3 victorii și 3 egaluri.

La Euro în grupa A împreună cu Franța, Elveția și Albania, România a terminat eliminatoriile cu cea mai buna defensivă, doar două goluri primite, și fără nici un eșec (5 victorii, 5 egaluri). ”Tricolorii” nu au mai pierdut de 16 meciuri, oficiale și amicale, de la un 1-2 cu Algeria, la Geneva, într-un test din iunie 2014. Seria de invincibilitate în partide oficiale se ridică la 12, de la un 1-3 în Grecia, baraj pentru Mondialul din 2014. Acasă, Iordanescu și elevii săi nu au mai pierdut de 12 întâlniri, în toate competițiile, începând de la un 0-2 cu Turcia în septembrie 2013, din eliminatoriile CM 2014.

La turneul final, Spania face parte din grupa D, alături de Turcia, Cehia și Croația. Campioana continentală tocmai a remizat în testul din Italia, 1-1, după ce legase 7 victorii, șase la zero, după ultima înfrângere, 0-2 în Olanda într-un ”amical” din martie 2015, la scurta vreme de la alt examen ratat, 0-1 acasă cu Germania. Eșecul de la Amsterdam este unicul din anterioarele 6 deplasări. Ibericii s-au impus în seria lor preliminară, unde au suferit un singur insucces, 1-2 în Slovacia.

Față de lotul avut la recentul joc de pregătire cu Lituania (1-0), România nu poate miza pentru disputa de pe ”Cluj Arena” pe Sepsi, accidentat. Oricum, în locul lui Iordănescu îl chemase preventiv pe Toșca. Scoși din calcule, din diverse motive, au fost Marica, Budescu, Alibec. Dincolo, după Iniesta și Diego Costa, Vicente Del Bosque a rămas și fără Sergio Ramos și Busquets, tot din cauza accidentărilor. În mod normal, tehnicianul spaniol va utiliza jucători mai puțin folosiți contra Italiei.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ROMÂNIA – SPANIA

ȘAHTIOR – VORSKLA POLTAVA, ora 17:00

Misiune facilă pentru Șahtior

Mircea Lucescu și Șahtior par a avea o misiune facilă cu Vorskla Poltava, în returul ”sferturilor” Cupei Ucrainei de pe stadionul ”Obolon” din Kiev. La acest lucru contribuie victoria detașată din prima manșă, scor 4-0 (Kovalenko 4, Facundo Ferreyra 55, Kucer 58, Wellington Nem 80). În acel meci, ”minerii” au avut o posesie a mingii de 67 la sută.

Pe locul secund în campionat, cu 49 de puncte în 19 etape (3 sub liderul Dinamo Kiev), Șahtior a învins recent în ambele partide cu Anderlecht din ”optimile” Europa League, însă pe plan intern nu a mai câștigat de două meciuri, 1-4 la Dnepr și 0-0 la Zaporoje. Coincidență, ultimul succes a fost chiar cu Vorskla, 3-1 (Srna 9, Taison 49, Eduardo 85 – Gromov 36) acasă în campionat, la doar patru zile după prima manșă din Cupă. Cele două echipe s-au  mai întâlnit în august în turul campionatului, 2-2 (Barannik 45+1, Kovpak 90+2 – Marlos 40, Eduardo 65) la Poltava. Pe teren propriu, Șahtior este imbatabilă de 8 jocuri, în toate competițiile, de la un 3-4 cu Real în Ligă.

După cele două înfrângeri cu trupa lui Lucescu, Vorskla a obținut un egal și o victorie, fără gol primit. Pe locul 5 în campionat, imediat sub zona cupelor continentale, echipa pregătită de Vasil Saciko a cedat numai o dată în precedentele patru deplasări, ba nu are decât două înfrângeri în anterioarele 12 înfruntări de pe teren străin, indiferent de întrecere. A marcat în 6 din trecutele 7 vizite făcute încoace.

De 5 dueluri directe nu s-a mai înclinat Șahtior cu Vorskla. Ultimul triumf al celor din Poltava a fost pe propria arenă, 1-0 în aprilie 2014, în campionat. Aceea este și singura lor victorie din ultimele 15 dispute între cele două formații. De 24 de precedente se marchează constant.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR – VORSKLA POLTAVA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă