LEICESTER VREA SĂ FACĂ AZI ÎNCĂ UN PAS SPRE TITLU

LEICESTER VREA SĂ FACĂ AZI ÎNCĂ UN PAS SPRE TITLU

Continuă lupta pentru titlu în Premier League, iar azi e rândul celor de la Leicester să-și joace partida din această etapă cu numărul 32. Una care poate deveni extrem de profitabilă, căci Tottenham n-a putut scoate ieri mai mult de o remiză pe ”Anfield”, cu Liverpool. Echipa lui Ranieri întâlnește acasă pe Southampton și se poate desprinde, în caz de victorie, la 7 puncte de ”Spurs”, plus la 11 de Arsenal și 15 de City, care au însă câte un meci mai puțin. Merge mai departe și lupta pentru ”Scudeto” în Serie A, cu Napoli fiind obligată să reacționeze la Udine după victoria lui Juve de aseară. Meciul zilei vine din Italia, de la Roma, acolo unde Lazio și AS Roma se întâlnesc într-un mereu pasionant ”Derby della Capitale”. Un alt duel pentru titlu vine din Rusia, acolo unde Zenit își joacă ultima șansă în fața lui ȚSKA Moscova. În Spania, Espanol merge la Malaga, unde o victorie ar fi de aur pentru Costel Gâlcă, în vreme ce tot în Premier League se dispută un alt joc interesant, Manchester United-Everton. Tot azi se pun în mișcare și caii putere din Formula 1, în marele premiu al statului Bahrain. Detalii despre toate acestea, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – SOUTHAMPTON, ora 15:30

Încă un examen pentru Leicester, dar unul foarte dificil

Lider cu 66 de puncte, 5 mai multe decât Tottenham, în 31 de etape, Leicester are parte de un examen complicat. În vizită îi vine Southampton, o formație incomodă, aflată înaintea rundei pe locul 7 cu 47 de puncte și cu aspirații europene, care în actuala Premier League a știut cum să le învingă pe Manchester United, Liverpool, Chelsea ori West Ham.

Cu cele mai multe victorii (19) și cele mai puține eșecuri (3), dar și cu al doilea atac într-un golaveraj 54-31, Leicester este invincibilă de 5 jocuri, cu o remiză și 4 victorii, toate cu 1-0. Ultima înfrângere, 1-2 pe terenul lui Arsenal, este, totodată, singura din precedentele 13 partide. De alte 11 meciuri înscrie constant. Echipa italianului Claudio Ranieri nu a cedat decât o dată acasă, 2-5 cu Arsenal pe 26 septembrie, în rest a realizat 9 victorii (6 la limită) și 5 egaluri. Nu a marcat în doar două remize albe și a luat gol în numai una din anterioarele 7 dispute de pe ”King Power Stadium”.

Southampton a depășit-o etapa trecută pe Liverpool cu 3-2, în a 3-a dispută consecutivă fără eșec, după 0-2 la Bournemouth, unica înfruntare din anterioarele 7 în care nu a înscris. Elevii olandezului Ronald Koeman au câștigat 3 din precedentele 5 deplasări, doar una fiind pierdută: în total, pe teren străin au bifat 5 victorii, 5 egaluri și 5 înfrângeri, cu gol dat în  9 dintre ele.

Nici una dintre cele două formații nu are probleme deosebite de efectiv. La gazde este indisponibil King, dar și-a revenit portarul Kasper Schmeichel, în timp ce de la adversari lipsește Gardoș, încă în urmă cu pregătirea după ce s-a refăcut recent în urma unei accidentări, iar în dubiu este Shane Long.

Cu 2-2 (Jose Fonte 21, Van Dijk 37 – Vardy 66, 90+1) s-a terminat confruntarea din tur. Sezonul trecut, fiecare echipă a câștigat pe propria arenă cu 2-0: succesul lui Leicester a fost primul din ultimele 8 dueluri directe (4 remize, 3 eșecuri). Pe de altă parte, în Premier League, Southampton a triumfat numai o dată pe terenul ”vulpilor”, 4-0 în decembrie 2001. Ulterior au mai fost două victorii, 1-0 în ianuarie 2006 în Cupă și 2-1 în decembrie 2007 în liga secundă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – SOUTHAMPTON

MAN. UNITED – EVERTON, ora 18:00

Miză doar pentru United, Everton nu are nicio grijă

Pe ”Old Trafford” are loc o partidă în care doar gazdele mai au o miză. Pe locul 6 înaintea etapei a 32-a, cu 50 de puncte, Manchester United se bate să reintre în zona cupelor continentale, de care doar golaverajul o separa. În schimb, de pe a 12-a poziție, Everton stă liniștită deoarece nu mai are la ce spera: este departe și de Europa, și de retrogradare.

Cu un golaveraj 38-27, ”diavolii” au triumfat în ultimul meci, 1-0 pe terenul concitadinei City, în al 3-lea succes din ultimele 4 runde. Eu au cedat de două ori în anterioarele 7 jocuri, dar numai ”afară”. Pe teren propriu au trei victorii la rând, precedate de a doua și ultima înfrângere de acasă, 0-1 cu Southampton pe 23 ianuarie. În rest, au mai înregistrat 8 succese și 4 remize. Au înscris în 9 din cele 14 vizite primite, răstimp în care defensiva a fost întrecută de numai 7 ori.

Cu unul dintre cele mai bune atacuri, 51 de reușite, Everton a fost trasă în jos de apărare, cu 41 de goluri încasate. Este ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv. ”Alb-albaștrii” au pierdut precedentele două runde, însă ambele acasă, unde s-a descurcat mai greu decât în deplasare. Pe teren străin s-au impus în anterioarele două jocuri, dar sunt invincibili de 8 vizite efectuate încoace (3 triumfuri, 5 egaluri), de la un 1-2 la Londra cu Arsenal, pe 24 octombrie. Aceasta este, de altfel, unica lor înfrângere în 13 deplasări stagionale, 10 încheiate cu gol dat.

Destule griji în ambele tabere. La gazde sunt indisponibili Rooney, D. Love, W. Keane, P. Jones, L. Shaw, Schweinsteiger, toți cu probleme medicale, dar Ander Herrera și Ashley Young ar putea fi folosiți. La adversari lipsesc accidentații Gibson, Browning, Hibbert, plus suspendatul G. Barry, dar revin Mirallas și Oviedo.

United s-a detașat clar în turul de la Liverpool, scor 3-0 (Schneiderlin 18, Ander Herrera 22, Rooney 62). Cu un sezon mai devreme, fiecare a învins acasă, Manchester cu 2-1, Everton cu 3-0. Ultimul succes al ”alb-albaștrilor” pe ”Old Trafford” datează din decembrie 2013, scor 1-0, unicul triumf din anterioarele 23 de apariții acolo, în toate competițiile. În total, ei s-au impus în 4 din ultimele 7 dueluri directe după ce anterior avuseseră 4 victorii în alte 40 de dispute din campionat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MAN. UNITED – EVERTON

UDINESE – NAPOLI, ora 13:30

Napoli vrea să țină aproape de Juve

Țeluri total opuse pentru cele două combatante. Aflate abia pe locul 16 înaintea etapei a 31-a, cu 31 de puncte, Udinese se zbate să se îndepărteze de zona retrogradării, de care o despart numai trei lungimi. De partea cealaltă, Napoli ocupă poziția secundă și încearcă să se apropie de liderul Juventus, care are un avans de 3 puncte, 70 față de 67.

Cu cel mai slab atac, golaveraj 26-45, Udinese nu a mai învins de trei runde, cu două eșecuri urmate de un egal. Ultimul succes, 2-0 cu Verona, este singurul din precedentele 12 jocuri (6 înfrângeri). Doar o dată în anterioarele 5 dispute nu a marcat. Același triumf cu ”lanterna roșie” este unicul din ultimele 5 vizite primite. Acasă, ”alb-negrii” au bifat jumătate din cele 8 victorii, pe lângă 3 remize și 7 insuccese.

Cu cele mai puține eșecuri, 3, cu cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 62-24, Napoli nu a mai cedat de 5 partide, cu două egaluri urmate de 3 triumfuri, de la un 0-1 cu Juventus la Torino. Acesta este unicul eșec din ultimele 15 etape. Numai o dată în precedentele 14 jocuri nu a înscris. Două din cele 3 eșecuri le-a suferit în deplasare, de unde s-a mai întors cu 8 triumfuri și 4 remize.

Greu s-a detașat Napoli în tur, scor 1-0 (Higuain 53). În stagiunea trecută, fiecare formație a câștigat pe teren propriu, Udinese cu 1-0, napoletanii cu 3-1. Aceștia s-a impus ultima dată pe ”Friuli” în septembrie 2007, cu 5-0. De atunci, gazdele au obținut 3 victorii și 4 egaluri.

Un singur absent cert la gazde, accidentatul Merkel. Incert este Guilherme. De cealaltă parte, probleme medicale ridică doar Reina, a cărui absență ar provoca debutul între buturi în Serie A al brazilianuli Gabriel.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA UDINESE – NAPOLI

LAZIO ROMA – AS ROMA, ora 16:00

Roma luptă pentru puncte, Lazio pentru orgoliu

Derbyul dintre Lazio și AS Roma a ajuns la a 144-a ediție în campionat. Bilanțul de până acum le este favorabil oaspeților, cu 50 de victorii, 57 de egaluri și 36 de eșecuri. De altfel, aceștia sunt neîntrecuți de 5 dueluri directe, cu două remize și 3 victorii, inclusiv în tur, 2-0 (Dzeko 10 penalty, Gervinho 62), după ce sezonul trecut înregistraseră 2-2 acasă și 2-1 ”afară”. Ultimul succes lazial a fost în mai 2013, 1-0 în deplasare, dar în Cupă, iar pe teren propriu – 3-2 în noiembrie 2012, în campionat. În actuala stagiune ambele marchează mai mult în repriza a doua, cu 79, respectiv 57 la sută dintre reușite.

Noul duel o găsește pe Lazio abia pe locul 8 după 30 de etape, cu 42 de puncte, la 13 depărtare de zona cupelor europene, și pe zero la golaveraj, 38-38. ”Bianco-celestii” sunt neînvinși de trei runde, cu un succes încadrat de două 1-1. În precedentele cinci meciuri de acasă au intercalat câte un triumf cu câte o înfrângere. 8 din totalul de 11 victorii le-au obținut pe teren propriu, completate de 3 egaluri și 4 insuccese.

În schimb, AS Roma ocupă a 3-a poziție, de play-off în Ligă, cu 60 de puncte, 7 sub Napoli, care se află pe a doua treaptă, cu trimitere directă în grupele competiției. Cu cel mai bun atac, golaveraj 62-31, ”giallo-rossii” sunt imbatabili de 9 jocuri: runda trecută au remizat acasă cu Inter, 1-1, după 8 triumfuri la rând. Seria pozitivă au început-o de la un 0-1 cu Juventus la Torino, pe 24 ianuarie, în unicul eșec din precedentele 16 runde și singurul din anterioarele 9 deplasări. Doar o dată nu au înscris de 14 partide încoace.

De la gazde lipsesc sigur trei jucători, anume suspendatul Lulic și accidentații De Vrij și Kishna, dar alți 5 sunt incerți, respectiv Ștefan Radu, Basta, Milinkovic-Savic, Konko. Rivalii nu pot conta pe Ponce și Gyomber, incert fiind Ucan.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO ROMA – AS ROMA

ZENIT – ȚSKA MOSCOVA, ora 19:30

Ultima șansă la titlu pentru Zenit

Dispută foarte importantă pentru partea superioară din clasament. Cu 37 de puncte adunate în 21 de etape, Zenit St. Petersburg își joacă una din ultimele șanse la titlu contra liderului ȚSKA Moscova, care, la rândul său, riscă să piardă șefia în cazul unui eșec, având 43 de puncte, numai două peste Rostov.

Cu cel mai bun atac într-un golaveraj 40-25, gazdele sunt neîntrecute de 4 runde, cu două egaluri urmate de două victorii. În precedentele 6 jocuri nu au cedat decât o dată și la fel nu au marcat. Două din totalul de 4 înfrângeri le-au suferit pe teren propriu, însă ultima a fost tocmai pe 29 august, 1-3 cu Samara: de atunci, Hulk și compania au realizat acasă 3 remize și 4 succese. Ei au înscris în 9 din 11 vizite primite.

Cu cele mai multe triumfuri, 13, și golaveraj echilibrat, 32-20, ȚSKA a avut într-o vreme un avans mai mare, dar și-a pierdut din forță. De patru jocuri încoace a alternat victoriile acasă cu eșecuri ”afară”, impunându-se de numai două ori în anterioarele 7 partide. De alte 5 confruntări nu a mai câștigat pe teren străin (3 înfrângeri, două remize), în trei fără să înscrie, inclusiv ultimele două, pierdute cu 2-0. Anterior, moscoviții bifaseră 5 victorii consecutive în deplasare.

Turul din septembrie s-a încheiat nedecis, 2-2 (Lombaerts 9 autogol, Doumbia 22 – Hulk 39 penalty, Smolnikov 88). În sezonul anterior, Zenit s-a impus de două ori, cu 1-0 la Moscova și cu 2-1 pe propria arenă. Ultima victorie a lui ȚSKA a fost în martie 2014, 1-0 acasă, precedentul triumf la St. Petersburg datând din aprilie 2011, scor 3-0. În acest sezon, gazdele nu au luat gol în 7 etape, iar oaspeții în 10, raportul la meciuri fără să înscrie fiind egal, 4-4.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ZENIT – ȚSKA MOSCOVA

MALAGA – ESPANOL, ora 17:00

O victorie ar fi de aur pentru Espanol

Fără mari griji așteaptă Malaga disputa cu Espanol. Înaintea etapei a 31-a, ”alb-albaștrii” stăteau pe un liniștitor loc 8, cu 39 de puncte, la 9 depărtare de cupele europene, dar, mai ales, la 11 peste retrogradare. Nici oaspeții, aflați pe a 13-a poziție înaintea rundei, cu 35 de puncte, nu sunt prea presați, însă sunt conștienți că un triumf le-ar asigura în mare parte menținerea în Primera.

Slabă în atac, bine în apărare, golaveraj 29-28 (11 meciuri fără gol luat, 12 fără să fi marcat), Malaga nu a mai cedat de 3 jocuri, cu un egal, apoi două victorii cu 1-0. Ultimul eșec, 1-2 acasă cu Valencia, este singurul din precedentele 6 partide. S-a impus în două din anterioarele 5 vizite primite, dar, per total, nu s-a descurcat tocmai rău pe teren propriu, unde, în actuala Primera, a înregistrat 6 succese, 4 remize și 4 înfrângeri.

Cu una dintre cele mai slabe defensive, într-un golaveraj 31-56 (40 de goluri încasate numai în deplasare), Espanol este neîntrecută de trei meciuri, cu un egal la unu încadrat de două triumfuri cu 2-1. Ba, un 0-3 acasă cu Betis este unicul insucces al trupei antrenate de Costel Gâlcă de 6 etape încoace, dar și singura confruntare din anterioarele 7 în care nu a marcat. ”Afară” nu s-a mai împiedicat de două partide (o victorie, un egal), punând stop unei serii de 9 înfrângeri.

Santa Cruz și Kameni sunt jucătorii accidentați de la Malaga. Dincolo, Espanol nu contează cert pe Arbilla, cu probleme medicale. În plus, Oscar Duarte, Enzo Roco și Hernan Perez au revenit obosiți de la ”naționale”, în locul ultimului putând intra Burgui.

Învingătoare în tur cu 2-0 (Hernan Perez 6, 20), Espanol a ajuns la 7 dueluri directe consecutive fără eșec (3 egaluri, 4 victorii): sezonul trecut a remizat acasă, 2-2, dar s-a impus în deplasare, 2-0. Ultimul triumf al Malagăi a fost un 2-1 în martie 2012, ”afară”, iar acasă – 2-1 în octombrie 2011.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – ESPANOL

FORMULA 1
Hamilton e favoritul din Bahrain
Avem din nou Formula 1! Marele Premiu din Bahrain are loc în acest weekend și se așteaptă un noul duel Mercedes-Ferrari, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni în Australia. Scudderia italiană a 
înregistrat mari progrese în ceea ce privește performanțele motorului. Starturile sunt bune pentru Vettel și Raikkonen, iar cei doi piloți au arătat că pot rezista la un ritm susținut pe tot parcursul cursei.

Lewis Hamilton rămâne marele favorit în Bahrain, mai ales că are luat o revanșă în fața coechipierului său, Nico Rosberg, câștigător la Melbourne. Britanicul a recunoscut însă că Ferrari este mult mai puternică față de sezonul precedent și vor fi situații în care piloții echipei italiene vor fi mai buni. 
Mercedes a obținut primele două locuri în Australia pentru că a avut o strategie mai bună în privința pneurilor. Interesant este faptul că pentru Bahrain, Mercedes și Ferrari au gândit diferit acest aspect, uneori esențial în stabilirea ierarhiei. Dacă la „supersoft”, scorul este egal, 6-6, germanii au optat pentru 6 seturi de „soft”, în timp ce rivalii lor au mai puține, 4. Și la pneurile mediul sunt diferențe. Mercedes va avea doar un set, în timp ce Ferrari a oprit 3 seturi.

Grand Prix-ul din Bahrain va lua startul fără Fernando Alonso, spaniolul fiind oprit să concureze pentru că medicii au descoperit ceva probleme în zona pieptului după teribilul accident din Australia. Locul său va fi luat de către pilotul de rezervă de la McLaren, Stoffel Vandoorme.

Cine a obținut pole-position-ul și cine a ieșit câștigător în ultimele 6 curse din Bahrain:

2010 – Vettel (pole)/ALONSO (victorie)
2011 – Bahrain a lipsit din calendar
2012 – Vettel (pole)/VETTEL (victorie)
2013 – Rosberg (pole)/VETTEL (victorie)
2014 – Rosberg (pole)/HAMILTON (victorie)
2015 – Hamilton (pole)/HAMILTON (victorie)

AICI GĂSIȚI COTELE LA MARELE PREMIUL AL STATULUI BAHRAIN

 

Casa Pariurilor

2 Comentarii
  • Redo07 spune:

    cred c? ai putea fi un pic mai echilibrat în comentarii clasicuri
    avem si noi fanii Realului dreptul s? ascult?m un comentariu decent. te-a? sf?tui s? revezi meciul în comentariul t?u ?i s? ascul?i ca nici nu se observa c? tii cu Barcelona.

  • Redo07 spune:

    cred c? ai putea fi un pic mai echilibrat în comentarii clasicuri
    avem si noi fanii Realului dreptul s? ascult?m un comentariu decent. te-a? sf?tui s? revezi meciul în comentariul t?u ?i s? ascul?i ca nici nu se observa c? tii cu Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă