GUARDIOLA ȘI NECESITATEA UNEI REVANȘE

GUARDIOLA ȘI NECESITATEA UNEI REVANȘE

Eșecul drastic de pe ”Camp Nou” nu i-a picat deloc bine lui Pep Guardiola. Și prin proporțiile scorului, deși ușor exagerate după cum s-a jucat acea partidă, dar mai ales pentru consecințele din clasamentul grupei. Aproape resemnată cu pierderea primului loc, Manchester City e obligată azi să reacționeze, căci și locul doi e periclitat în cazul unui alt rezultat decât victoria, Borussia Monchengladbach fiind favorită în cealaltă partidă, contra lui Celtic. Perspectiva unui meci direct în Germania cu obligativitatea victoriei nu-l încântă pe Guardiola care încearcă să profite acum de absențele importante din tabăra Barcelonei. Revine Champions League în prim-plan, iar confruntarea de pe ”Etihad” nu e singura cu un grad mare de interes. PSV își joacă ultima șansă de calificare în fața unui Bayern ce încă mai speră la primul loc și, în consecință, n-are timp să se menajeze, Beșiktaș vizează o nouă surpriză cu Napoli după victoria din Italia, în vreme ce Benfica și Dinamo Kiev sunt ambele obligate să învingă pentru a mai putea spera. Pe de altă parte, Arsenal și Atletico par a avea misiuni ușoare. Avancronicile meciurilor, amănunte și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

LUDOGOREȚ – ARSENAL LONDRA, marți, 01.11, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Wenger e cu gândul la derby-ul cu Tottenham

Cu doar un punct în primele 3 etape, Moți, Keșeru și colegii lor de la Ludogoreț Razgrad au nevoie de o minune pentru a rămâne în cărțile calificării. Ei sunt condamnați să câștige fie pentru a mai spera la ”optimi”, fie să obțină măcar locul 3, cu trimitere în Europa League. Pentru liderul Arsenal, lucrurile stau mai simplu: are 7 puncte, iar cu un egal ar merge sigur mai departe, urmând să rezolve apoi problema locului unu cu PSG.

Ludogoreț a obținut 3 victorii consecutive, două de 4-0 și un 5-3 (Keșeru a dat 7 dintre goluri), după meciul din tur cu ”tunarii”, când au suferit una dintre cele mai severe corecții din istoria sa, 0-6. Aceasta este și singura înfrângere din ultimele 6 partide. Anterior, pierduse acasă cu PSG (1-3), al doilea eșec de 16 meciuri încoace și singura de pe teren propriu din precedentele 9 jocuri, 8 dintre ele câștigate. În doar una din anterioarele 18 vizite primite nu a marcat.

În acest sezon, Arsenal nu a cedat decât în primul meci, 3-4 cu Liverpool chiar acasă, în Premier League. După aceea au urmat 14 jocuri imbatabile, cu 3 remize (două ”albe”) și 11 succese, ultimele două la rând. Mai mult, a luat gol în doar două din anterioarele 9 confruntări. Precedentele 4 deplasări au însemnat numai victorii, două fără gol luat și 3 cu câte 4 reușite, ultima fiind un 4-1 la Sunderland. Pe teren străin, trupa condusă de Arsene Wenger nu s-a mai înclinat de 11 dispute, 6 terminate cu triumfuri, de la un 1-3 la Barcelona în ediția trecută a Ligii. Totuși, în Europa a cedat 3 din precedentele 5 deplasări.

Înfruntarea din tur a fost prima dintre cele două formații, ba pentru ”tunari” a fost cea dintâi întâlnire cu o rivală din Bulgaria. La rândul ei, Ludogoreț mai jucase doar cu o adversară din Anglia, 1-2 ”afară” și 2-2 acasă cu Liverpool tot în grupele Ligii, în 2014.

Gazdele nu au probleme deosebite de efectiv. În schimb, Arsenal nu-i are la dispoziție pe Welbeck și Mertesacker. Nacho Monreal și Santi Cazorla nu s-au antrenat luni și e posibil să nu fie utilizați. De altfel, cu perspectiva vizitei lui Tottenham de duminică, Arsene Wenger ar putea menaja și alți jucători importanți, precum Ozil sau Alexis Sanchez. Contează însă din nou pe Ramsey, reintrat cu gol în week-end, la Sunderland, care ar putea fi titular, în aceeași situație fiind elvețianul Xhaka, suspendat în campionat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LUDOGOREȚ – ARSENAL LONDRA

 

BESIKSTAȘ ISTANBUL – NAPOLI, ora 19:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Besiktas speră să repete surpriza din tur

Dispută între primele două clasate din grupa B, în care Beșiktaș speră să repete isprava din tur, când s-a impus neașteptat la Napoli cu 3-2. După 3 etape, echipa din Istanbul este singura neînvinsă din grupă, dar ocupă locul 2, cu 5 puncte. Italienii au rămas la șefie, cu un punct în plus.

Besiktas tocmai s-a întors cu un egal de la Ankara, 1-1 cu Genclerbirligi, precedat de 4 victorii consecutive. Însă, elevii fostului selecționer turc Senol Gunes sunt invincibili în cele 13 jocuri stagionale, 7 terminate cu victorii. Ultimul eșec l-au suferit exact în finalul sezonului trecut, 1-2 la Konya. Cu aceeași echipă a încasat și precedenta înfrângere de acasă, 1-2 în Cupă în februarie 2016, acum 13 vizite primite. Ulterior, pe propria arenă a realizat două remize și 10 succese.

Nici Napoli nu a învins în week-end, dimpotrivă, a pierdut la Torino, 1-2 cu liderul Juventus. Acest eșec a venit după două triumfuri consecutive, singurele însă din precedentele 6 meciuri, 4 dintre ele pierdute. De 5 partide marchează mereu, dar în 4 a luat și gol. Nici ”afară” nu s-a comportat nemaipomenit: de 4 deplasări încoace s-a impus numai într-una, 2-1 pe terenul ”lanternei roșii” Crotone, pe lângă o remiză albă și două insuccese.

Confruntarea din tur a fost una în premieră între cele două echipe. Succesul de atunci a fost primul all-time realizat de Besiktas contra unei formații din Italia după o așteptare de 11 jocuri, 9 pierdute: pe teren propriu nu a putut înregistra mai mult de un egal și 4 înfrângeri. Pe de altă parte, Napoli se mai întâlnise anterior doar cu o echipă turcă, Trabzon, pe care a bătut-o de două ori în februarie 2015 fără să ia gol.

Accidentați, Caner și Talisca nu pot evolua la gazde. În plus, incert este Inler, dar ar putea reintra Oguzhan Ozyakup. O absență importantă și în trupa condusă de Maurizio Sarri, anume atacantul polonez Milik, accidentat pentru multă vreme. În schimb, a fost recuperat Albiol, dar meciul bun făcut de Chiricheș cu Juventus în campionat l-ar putea determina pe Maurizio Sarri să-l titularizeze din nou. Gabbiadini, suspendat cu Juventus, poare fi și el folosit.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BESIKSTAȘ ISTANBUL – NAPOLI

 

BENFICA – DINAMO KIEV, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Pentru a mai spera la calificare, victoria e obligatorie pentru ambele grupări

Ambele formații sunt obligate să învingă pentru a păstra șanse reale de calificare în ”optimi”. La jumătatea traseului, după 3 runde, Benfica ocupă locul 3, cu 4 puncte, unul sub Besiktas și două mai puține decât Napoli, în timp ce Dinamo Kiev este codașă, cu numai un punct în cont.

Benfica a legat 5 victorii, 4 dintre ele la zero, inclusiv ultimele 3, de la eșecul suferit la Napoli, 2-4. Aceasta este și singura înfrângere stagională, completată de două egaluri și 12 victorii: din aceste dispute, 7 le-a terminat cu defensiva intactă. Totodată, e și unicul eșec de 23 de partide încoace. Invincibilitatea acasă durează de 14 meciuri, 11 câștigate, de la un 1-2 cu FC Porto în februarie. De 23 de vizite primite încoace marchează constant.

Un egal și două victorii a realizat Dinamo Kiev de la precedentul eșec, exact turul de pe teren propriu cu Benfica, 0-2. Acesta este singurul eșec din anterioarele 8 dispute și al 4-lea din acest sezon, indiferent de întrecere. Din ultimele 3 deplasări s-a întors numai cu remize. Ba, în precedentele 5 apariții ”afară” a învins numai în una, plus 4 remize, toate 1-1. Totuși, pe teren străin nu s-a mai înclinat din mai, 0-3 cu Șahtior, de atunci bifând 4 egaluri și 4 triumfuri.

După recuperarea lui Grimaldo, Benfica îi are pe lista indisponibililor pe Andre Horta și Samaris. Incert este Salvio. În cealaltă tabără, ucrainenii nu se pot baza pe Iarmolenko și Danilo Silva, ambii accidentați.

În afara partidei din tur, câștigată cu 2-0 de Benfica, ambele formații s-au mai întâlnit doar  în Cupa Campionilor 1991-1992, când fiecare s-a impus acasă, Dinamo Kiev cu 1-0, lusitanii cu 5-0. Aceștia au evoluat de 10 ori contra grupărilor din Ucraina, cu 6 victorii și 4 eșecuri, pe propria arenă bifând 3 succese și două înfrângeri. Dincolo, bilanțul lui Dinamo în 19 dispute cu rivale din Portugalia este 6-4-9, respectiv 3-1-5 în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – DINAMO KIEV

 

MANCHESTER CITY – FC BARCELONA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Guardiola vrea revanșa

Pep Guardiola caută să se răzbune cu Manchester City pentru rușinoasa înfrângere suferită în fața fostei sale echipe, 0-4 în turul de pe ”Camp Nou”. Un succes ar însemna și sporirea șanselor pentru ”optimi”, pe când un nou eșec i-ar putea crea mari probleme echipei engleze, ocupanta locului 2 cu 4 puncte,  deoarece Monchengladbach nu se află decât la un punct în spate. În schimb, FC Barcelona are cele mai puține griji, fiind cu punctaj maxim după 3 etape, doar ca Atletico și Leicester.

City pare să iasă dintr-o perioadă mai proastă. În week-end a învins la West Bromwich, 4-0, după o așteptare de 6 partide, în care a intercalat mereu câte un egal cu câte o înfrângere la zero. Înaintea acelei serii legase 10 triumfuri. Totuși, nici unul din cele 3 insuccese stagionale nu le-a suferit acasă, unde a realizat 5 victorii, urmate de două egaluri, ambele la unu. Ultimul eșec pe ”Etihad” datează din martie 2016, 0-1 cu concitadina United în campionat, în urmă cu 12 vizite primite.

FC Barcelona a înșirat 4 victorii, 3 dintre ele la zero, după ultima înfrângere, 3-4 cu Celta, totodată a doua din actualul sezon, pe lângă un egal și 12 victorii: 8 din aceste confruntări le-a încheiat cu apărarea neîntrecută. Același insucces de la Vigo este unicul încasat în deplasare, completat de 6 triumfuri, 3 dintre ele fără gol luat. Cu tot cu sezonul trecut, elevii lui Luis Enrique au cedat numai o dată în precedentele 10 partide de ”afară”, plus 9 victorii.

Doar Sagna, accidentat, nu este disponibil la gazde. La catalani, problemele sunt mai mari. Din disputa de la Manchester vor lipsi Iniesta, Pique, Jordi Alba, Aleix Vidal, toți accidentați, plus Mathieu, suspendat. Abia reintrat după o leziune la coaste, Rafinha a marcat în week-end golul victoriei cu Granada, 1-0.

De 5 ori s-au înfruntat cele două formații și de fiecare dată a învins FC Barcelona. Anterior recentului duel din Spania, ele se întâlniseră în ”optimile” Ligii din 2014 și din 2015, când trupa ”blaugrana”a triumfat  cu 2-1 și 1-0 acasă, plus 2-0 și 2-1 la Manchester. În total, ”cetățenii” au evoluat de 18 ori împotriva echipelor iberice, bilanț 5-4-9 și golaveraj 25-29, raportul acasă fiind 3-3-2. De partea cealaltă, FC Barcelona a adunat 67 de jocuri cu rivale din Anglia, cu 31 de victorii, 19 egaluri, 17 eșecuri (9-8-13 ”afară”), golaveraj 114-76.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – FC BARCELONA

 

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – CELTIC, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Borussia încearcă să-și păstreze intacte șansele de calificare

Confruntare de ”care pe care” la Monchengladbach, de unde se poate alege echipa care va mai continua cu șanse să prindă ”optimile”. Gazdele de la Borussia sunt mai bine plasate: ocupă locul 3, cu 3 puncte, cu unul mai puțin decât Manchester City, de pe poziția secundă. În schimb, Celtic contează pe doar un punct, astfel că un nou eșec aproape că ar scoate-o și din cărțile pentru Europa League.

Borussia nu a pierdut și nici nu a luat gol de două partide, cu o victorie și un egal. Un 0-2 cu Bayern, la Munchen, este singurul eșec din ultimele 5 jocuri, două câștigate, și tot unicul meci din acest interval în care a luat gol (două de 0-0, două de 2-0). Din cele 16 meciuri stagionale, a pierdut 4, însă doar unul acasă, 1-2 cu FC Barcelona. În rest, pe propria arenă a mai înregistrat două remize albe și 6 victorii, luând gol în numai una din ultimele 5 vizite primite. Același insucces cu catalanii este unicul din precedentele 15 prezențe în ”Borussia Park”.

Celtic a realizat 3 triumfuri la zero de la anteriorul eșec, chiar cel din turul cu Monchengladbach, 0-2. Aceeași înfrângere este singura încasată de formația scoțiană în ultimele 10 partide, 7 câștigate, totodată unicul meci din anterioarele 6 în care a luat gol. Din 22 de jocuri disputate în acest sezon, elevii lui Brendan Rodgers au pierdut 4 și toate în Ligă (inclusiv preliminarii), 3 dintre ele ”afară”, între care un 0-7 la Barcelona. După umilința de pe ”Camp Nou”, ei au bifat în deplasare un egal la unu, apoi 4 succese fără gol primit.

Disputa din tur a fost prima oficială dintre cele două echipe, pe lângă un ”amical” din 2013 câștigat tot de Borussia, 2-1 la Glasgow. Per total, Monchengladbach a dat ochii de 13 ori cu adversare din Scoția, cu un bilanț echilibrat: 5 victorii, 3 egaluri, 5 eșecuri (3-1-2 acasă), golaveraj 19-27. Dincolo, Celtic s-a înfruntat de 19 ori cu grupări nemțești, bilanț 3-4-12 și golaveraj 13-24, fără a triumfa vreodată în Germania (două remize, 7 insuccese).

Pe 6 jucători nu se poate baza antrenorul gazdelor, Andre Schubert, anume  Christensen, I. Traore, M. Schulz, Doucoure, Alvaro Dominguez, Drmic,  toți accidentați, incerți fiind Raffael și T. Hazard. Celtic îl are indisponibil numai pe Tierney.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – CELTIC

 

PSV EINDHOVEN – BAYERN, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Ultima șansă pentru PSV, dar Bayern nu-și permite pași greșiți

PSV își joacă ultima carte pentru a înainta în faza următoare. Cu numai un punct strâns în primele 3 jocuri, formația din Eindhoven este condamnată să o bată pe Bayern, altfel orice alt rezultat ar obliga-o să se mai lupte doar pentru trecerea în Europa League, cu rușii de la FK Rostov (1p). Nemții contează pe 6 puncte și se află pe poziția secundă, la 3 puncte în spatele liderului Atletico Madrid.

Eșecul din turul de la Munchen, 1-4, este al doilea suferit de PSV în ultimele 4 partide, pe lângă două victorii la zero. Totuși, cele două înfrângeri sunt singurele de 9 meciuri încoace, 4 câștigate. În 17 dispute stagionale, campioana Olandei a bifat 4 insuccese, plus 4 egaluri și 9 victorii. Primele două eșecuri le-a încasat acasă, completate de două remize (una ”albă”) și 3 triumfuri la zero.

Două remize urmate de 4 victorii a realizat Bayern după 0-1 la Madrid cu Atletico, unica înfrângere din acest sezon. Până la sincopa de pe ”Calderon”, echipa preluată din vară de italianul Carlo Ancelotti înșirase 8 succese. De 7 partide încoace, bavarezii au rămas cu apărarea nebătută doar o dată și tot într-un singur caz nu au marcat. În week-end, ei s-au impus la Augsburg (3-1) în primul triumf din precedentele 3 deplasări. În total, de ”afară” au revenit cu un eșec, un egal și 5 victorii. De 22 de vizite făcute încoace, Bayern s-a înclinat de două ori, mereu cu Atletico. În Ligă, nu a învins decât în două din anterioarele 11 deplasări.

La gazde, antrenorul Philip Cocu nu poate conta pe Locadia, Hendrix, Koopmans, S. De Jong, recuperările lui Narsingh și Zoet fiind și ele greu de făcut. Dincolo, bavarezii nu mizează pe Ribery, Javi Martinez, Starke, Benko, Dorsch.

O singură dată a învins-o PSV în cele 7 dueluri directe cu Bayern. Acest lucru s-a petrecut în ultimul meci de la Eindhoven, 2-1 în octombrie 1999, tot în grupele Ligii. În rest, batavii au mai bifat un egal (în Germania) și 5 eșecuri, golaveraj 5-12. În total, PSV a înfruntat în 36 de jocuri echipe nemțești, bilanț 10-7-19 (9-3-5 acasă) și golaveraj 37-49, în vreme ce Bayern s-a întâlnit de 19 ori cu adversare din Olanda, raport 11-4-4  (3-2-4 ”afară”) și golaveraj 40-26.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSV EINDHOVEN – BAYERN 

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă