Articolul precedent

AZI AFLĂM ȘI ULTIMELE CALIFICATE ÎN EUROPA LEAGUE

AZI AFLĂM ȘI ULTIMELE CALIFICATE ÎN EUROPA LEAGUE

Știm deja echipele calificate în primăvara Champions League, pe care le vom regăsi la tragerea la sorți a ”optimilor”, programată lunea viitoare. Am aflat și grupările ce au ”retrogradat” spre Europa League. Astăzi urmează să întregim tabloul primăverii cu ultimele calificate din Europa League. Programul zilei cuprinde destule partide interesante, multe dintre ele cu calificarea pe masă. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

AJAX – MOLDE, ora 20:00

Cu o singură victorie în precedentele cinci etape, Ajax este condamnată să o învingă pe Molde pentru a mai putea spera la ”16”-imile Europa League, avînd nevoie, totodată, și ca Fenerbahce să piardă meciul de acasă cu un Celtic deja eliminat. Olandezii au 6 puncte, iar turcii 8, însă cei din urmă sînt avantajați și de rezultatele directe, 1-0 și 0-0. Cu 10 puncte, Molde e deja calificată.

Cu remize au terminat ”lăncierii” cele două meciuri de pînă acum de pe teren propriu. Ei nu au cedat niciodată la Amsterdam în fața formațiilor norvegiene (două victorii, două egaluri), iar acum vin după 7 partide consecutive fără eșec (5 succese) în toate competițiile, doar cu Fenerbahce (0-0) neînscriind.

În schimb, Molde s-a impus în ambele deplasări anterioare din grupă și nu a pierdut niciodată contra formațiilor din Olanda, cu două victorii și un nul, cel din turul cu Ajax, 1-1 (Hestad 7 – Fisher 18). Echipa condusă de fostul atacant Ole Gunnar Solskjaer a terminat recent campionatul pe locul 6, în afara cupelor continentale, după ce sezonul trecut ieșise campioană. A cedat ultimul joc oficial, 0-2 acasă cu Fener, după 9 partide de invincibilitate în toate întrecerile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AJAX – MOLDE

FC SION – LIVERPOOL, ora 20:00

Duel pentru întîietate. Cu 8 puncte, Sion are nevoie de un egal pentru a-și asigura calificarea indiferent de rezultatul meciului dintre Bordeaux (3p) și Rubin Kazan (5p). Dacă elvețienii pierd, iar rușii cîștigă, ultimii ar fi favorizați de rezultatele directe, 1-2 și 2-0. Unica neînvinsă, Liverpool conduce seria cu 9 puncte, iar o remiză ar păstra-o pe prima poziție.

Cu 1-1 (Lallana 4 – Assifuah 17) s-a încheiat meciul din tur. A mai fost o ”dublă” în octombrie 1996, în Cupa Cupelor, cînd ”cormoranii” au învins cu 2-1 în Elveția și cu 6-3 acasă. Sion devenea, atunci, prima echipă care marca de trei ori pe ”Anfield” într-un joc european. Ulterior, au imitat-o doar FC Barcelona (3-1, în 2001), Chelsea (3-1, în 2009), Udinese (3-2, în 2012) și Real Madrid (3-0, în 2014).

O victorie și un egal a obținut Sion, aflată în premieră în faza grupelor unei întreceri europene, în anterioarele două runde de pe teren propriu. Cu același bilanț a revenit Liverpool din ambele vizite făcute. În toate competițiile, gazdele nu au mai învins de patru partide, cu un egal, apoi trei înfrîngeri.

Englezii tocmai au cedat la Newcastle (0-2), primul eșec după patru meciuri cîștigate, cu 13 goluri date și 3 încasate. Le va lipsi din nou Sturridge, care s-a reaccidentat, exasperându-l de-a dreptul pe Jurgen Klopp. De cand a debutat pentru Liverpool a adunat mai bine de 500 de zile de absență din pricina problemelor de sănătate. Pe lista absenților lui Klopp pentru această partidă se mai află Joe Allen, Lucas Leiva și Alberto Moreno, accidentați, plus Jordan Ibe, care e răcit. În schimb, e posibil să joace din nou Coutinho. Brazilianul a făcut deplasarea în Elveția și ar putea reintra după 4 partide în care a lipsit.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SION – LIVERPOOL

SLOVAN LIBEREC – OLYMPIQUE MARSEILLE, ora 20:00

Dintre Slovan Liberec și Olympique Marseille se va alege echipa care o va însoți pe Sporting Braga (12p) în faza următoare. Francezii pornesc favoriți. Ei au strîns 9 puncte, cu două peste cehi, iar un egal le-ar fi de-ajuns pentru atingerea obiectivului. Pentru gazde unica soluție o reprezintă victoria. Ele s-au impus în turul de pe ”Velodrome” cu 1-0 (Coufal 84).

Niciodată nu a pierdut Slovan în cele două dispute de acasă contra echipelor din Hexagon, învinse la Liberec fiind și Lyon, și Nantes. Pe de altă parte, nici Marseille nu s-a impus vreodată în patru vizite în Cehia, cu un egal și trei înfrîngeri, marcînd în trei dintre ele.

Gazdele nu au nici o victorie în cele două runde jucate anterior acasă, cu o remiză și un eșec. Per total, tocmai a învins-o pe Slavia Praga după trei înfrîngeri la rînd. De asemenea în toate competițiile, Marseille nu a pierdut de 5 partide (trei succese). În deplasările din grupă s-a impus la Groningen, dar a cedat la Braga. La Liberec îi lipsește Alessandrini.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SLOVAN LIBEREC – OLYMPIQUE MARSEILLE

SPORTING LISABONA – BEȘIKTAȘ, ora 22:05

Cu 7 puncte în cont, Sporting nu are altă variantă: trebuie să o bată pe Beșiktaș pentru a prinde primăvara Europa League. Ar reuși și cu un egal, cu condiția ca Lokomotiv Moscova (8p) să piardă ”afară” cu Skenderbeu, rezultatele directe ale portughezilor cu rușii fiindu-le favorabile, 1-3 acasă, 4-2 în deplasare. Beșiktaș este lider neînvins, cu 9 puncte, se califică și la egal, dar și la un eșec, dacă Lokomotiv cedează în Albania.

Doar un insucces a suferit Sporting în precedentele 6 meciuri continentale, 1-3 cu Lokomotiv. În grupă are cel mai bun atac, 11 goluri înscrise, dar și cea mai fragilă apărare, întrecută de zece ori. Pe plan intern este lider fără eșec. Vine după cinci victorii consecutive în toate competițiile, ulterioare surprinzătoarei înfrîngeri cu Skenderbeu, 0-3 ”afară”.

Prima și în Turcia, Beșiktaș se poate lăuda cu cea mai bună defensivă din grupă, numai trei goluri luate în cinci etape. Din deplasare a revenit cu un egal și un triumf. ”Vulturii” nu au suferit decît o înfrîngere în ultimele 17 jocuri în toate întrecerile, cu gol dat în fiecare dispută.

Turul de la Istanbul s-a terminat la egalitate, 1-1. Atunci au înscris Gokhan Tore (61), respectiv Bryan Ruiz (16).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING LISABONA – BEȘIKTAȘ

TOTTENHAM – AS MONACO, ora 22:05

Tottenham a adunat 10 puncte și are calificarea asigurată, singura provocare rămînînd să termine grupa pe prima poziție. În schimb, Monaco (6 puncte) este obligată să cîștige pentru a mai spera la ”16”-imi, dar nici triumful nu i-ar fi suficient dacă Anderlecht (7) o va învinge pe FC Qarabag, belgienii fiind superiori și la rezultatele directe, 1-1 și 2-0. În celălalt joc, și azerii (4p) au șansa lor, dacă înving la Bruxelles, iar monegascii pierd pe ”White Hart Lane”.

Trei victorii din tot atîtea partide a obținut Tottenham la Londra cu echipele franceze. Monaco a realizat unicul succes în Insulă, în 7 vizite, în martie trecut, cînd a bătut-o cu 3-1 pe Arsenal pe ”Emirates” în ”optimile” Champions League.

Elevii argentinianului Mauricio Pochettino au învins în precedentele două etape de acasă, unde n-au mai pierdut în Europa de 7 meciuri (cinci victorii), de la un 1-3 cu Benfica în martie 2013. Eșecul din deplasare cu Anderlecht, 1-2, este unicul din ultimele 13 partide în toate competițiile: în doar două nu a marcat, remize albe cu Liverpool și Chelsea, iar în trei nu a luat gol.

Monaco încă nu a cîștigat în grupă pe teren străin, de unde a revenit cu două de 1-1. Tocmai a învins în Ligue 1, 2-1 la Bastia, după trei meciuri la rînd fără victorie. La Londra nu poate conta pe Coentrao (accidentat), Cavaleiro, A. Traore (accidentați), în vreme ce Toulalan, Moutinho, Carrillo și Raggi sînt incerți. La gazde, Harry Kane ar putea fi menajat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – AS MONACO

PARTIZAN BELGRAD – AUGSBURG, ora 22:05

Partizan pornește ca mare favorită în disputa directă cu Augsburg pentru locul secund, primul fiind acontat deja de Bilbao (12p). Sîrbii au trei puncte peste germani, 9 față de 6, plus atuul rezultatului din tur, cîștigat cu 3-1 (Zivkovici 31, 62, Fabricio 54 – Bobadilla 57). Doar un eșec la trei goluri diferență sau unul la două goluri pornind de la scorul de 1-3 în sus le-ar mai fi fatal elevilor fostului atacant Ljubinko Drulovici, adversarii stînd mai bine la golaverajul general.

Tranșanți au fost roș-albii în duelurile anterioare cu nemții. În 14 întîlniri directe, niciodată nu s-a consemnat vreo remiză, ci au înregistrat 5 victorii și 9 eșecuri. Pe teren propriu bilanțul este de patru succese și două înfrîngeri. Pentru Augsburg, jocul din tur a fost prima confruntare cu rivali sîrbi.

Un singur insucces, 0-2 cu Bilbao, are Partizan pe teren propriu în actuala campanie continentală. În ultimul meci disputat a cedat în campionat după 5 jocuri fără eșec (patru victorii).

Un triumf și un eșec a bifat Augsburg în precedentele două vizite din grupă. Formația condusă de Markus Weinzierl a înscris în fiecare din cele cinci runde. În Bundesliga este neînvinsă de două partide, cu un gol dat și nici unul primit. La Belgrad se prezintă fără Klavan, Esswein, Kohr, Hong Jeong-ho, Werner, incert fiind Bobadilla.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARTIZAN BELGRAD – AUGSBURG

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă